Naša članska ekipa je danes v Olbendorfu odigrala četrto pripravljalno tekmo. Muraši so se pomerili proti avstrijskemu prvoligašu SV Mattersburg in na koncu tekmo dobili z 0:1.

 

Za Muro so tekmo pričeli: Dean Šafarić (vratar), Žiga Kous, Aleksandar Bošković, Špiro Peričić, Klemen Šturm, Alen Kozar, Matic Maruško, Luka Šušnjara, Nino Kouter, Luka Bobičanec in Amadej Maroša.

 

Igralci Mattersburga so že od samega začetka krenili proti vratom Mure in si priigrali nekaj lepih priložnosti, ampak črno-beli so nalet uspešno prestali. Najlepšo priložnost so domačini zapravili v 20. minuti, ko so po prekršku Matica Maruška prišli do 11-metrovke, ki pa je niso uspeli realizirati. Na drugi strani so črno-beli uspeli zadeti iz ene od prvih lepših priložnosti. V 28. minuti je Luka Bobičanec streljal z roba kazenskega prostora in zadel vratnico. Na odbito žogo je naletel Nino Kouter, ki je ustrelil iz voleja, na poti proti vratom pa je žogo v prazen gol preusmeril Matic Maruško. Do konca polčasa so črno-beli uspešno odbili vse napade in polčas se je končal z vodstvom Mure 0:1.

 

Tudi v drugem polčasu so si igralci Mattersburga pripravili nekaj lepih priložnosti, ampak Dean Šafarić v vratih Mure je bil enostavno nepremagljiv. Črno-beli so nekajkrat nevarno zapretili tudi v drugem polčasu, ampak je tudi domači vratar Markus Kuster zelo dobro posredoval.

 

Pri Muri je v drugem polčasu priložnost za igro dobilo še nekaj drugih igralcev. V 45. minuti je iz igre odšel Špiro Peričić. Zamenjal ga je Dejan Kurbus. V 66. minuti je igro zapustil kapetan Alen Kozar. Namesto njega je vstopil Nik Lorbek. V 69. minuti iz igre Amadej Maroša in Luka Šušnjara, v igro Rok Sirk in Tomi Horvat. V 77. minuti je prišlo do trojne menjave. Iz igre so šli Klemen Šturm, Aleksandar Bošković in Žiga Kous, v igro pa Klemen Pucko, Siyar Kepir in Žan Karničnik. Siyar Kepir je turški branilec, ki se trenutno na preizkušnji dokazuje trenerju Mure Anteju Šimundži. V 81. minuti je prišlo še do zadnje menjave v vrstah Mure. Iz igre je šel Nino Kouter, v igro pa Mihael Rebernik. Črno-beli so do konca tekme svojo mrežo ohranili nedotaknjeno in tekmo dobili 0:1.

 

Črno-beli bodo naslednjo pripravljalno tekmo odigrali v torek, 10 junija 2018 ob 18. uri v Beltincih proti domačemu drugoligašu.

 

Posnetek tekme:

 

Značke novice