Člani Športnega društva Nogometna šola Mura so opravili zbor članov, na katerem so ocenili minulo leto. Leto 2013 je pokazalo, da je bila odločitev, da Nogometna šola (NŠ) Mura stopi na samostojno pot, pravilna. Če tega ne bi storili, se danes v Fazaneriji ne bi več slišalo nogometnega veselja.

 

Na zboru članov je bil sprejet tudi novi statut, iz katerega izhaja, da je poslej novo ime društva Športno društvo Nogometna šola Mura ali krajše Nogometna šola Mura, torej brez 05. Prav tako so bile opravljene volitve za člane Upravnega odbora (UO). Člane UO Stanka Juga, Janeza Legena in Mitja Kosa, ki so odstopili, so zamenjali Stanko Prelec, Alojz Slokan in Bojan Petrijan kot predstavnik Mestne občine Murska Sobota.

 

Zbor članov je na novo ustanovil še Nadzorni odbor (NO), katerega sestavljajo Igor Petkovič, Damjan Jerič in Bojan Zorman kot predstavnik staršev. Novost je še Disciplinska komisija (DK) v sestavi Stanko Jug, Stanko Sedonja in Tomislav Knez. Komisija je že pripravila klubski pravilnik, v katerem so dorečena pravila NŠ Mura.

 

Z zamenjavo članov UO v NŠ Mura želimo še bolj okrepiti poglavitna namena šole – in sicer vzgoja mladih nogometašev tudi kot osebnosti ter vnovična postavitev Mure na nogometni zemljevid. Imena v NO in DK so varovalka, da bo delo v NŠ teklo pregledno in transparentno. Vključitev lokalne skupnosti in podpora Medobčinske nogometne zveze (MNZ) Murska Sobota pa pomenita dodaten zagon za še boljše delo. Izkušnje iz leta 2013 tudi kažejo, da NŠ Mura čedalje bolj pridobiva na zaupanju, ki je bilo porušeno zaradi dogodkov v Nogometnem društvu (ND) Mura 05.

 

Predstavljeno je še bilo finančno poročilo za leto 2013, iz katerega izhaja, da je NŠ Mura leto končala z 87,46 evra izgube. Na prihodkovni strani je bilo prihodkov 88.624,35 evrov, od tega je bilo med drugim 20.437,45 evrov članarine, 24.356,07 evrov je bilo prihodkov od sponzorjev in 8.113,00 od prodanih vstopnic za članske tekme. Odhodkov je bilo 88.711,81 evrov, od tega je med drugim bilo 38.224,31 evrov stroškov dela trenerjev (10), zdravnika, logistike ipd. ter prevozov 10.182,59 evrov. Finančna sredstva za leto 2014 pa so zagotovljena, saj so med drugim že podpisane številne sponzorske pogodbe s predstavniki pomurskega in slovenskega gospodarstva.

 

Glavni cilj NŠ Mura je, da se njene selekcije znova uvrstijo v tekmovanja pod okriljem NZS oziroma da se mladinska in kadetska ekipa uvrstita v 2. SNL. Mlajše selekcije pa so že kar nekaj časa v samem vrhu MNZ Murska Sobota in tudi na državnem nivoju. Prav te dni lahko prebiramo o številnih uspeh najmlajših nogometašev NŠ Mura. Trenutno je v NŠ Mura 165 nogometašev, s katerimi dela deset trenerjev in strokovni vodja šole.

 

Članska ekipa NŠ nima imperativa osvojitve 1. mesta v 1. MNL, ampak je cilj, da najbolje izkoristi svoje priložnosti za napredovanje in morebitno širitev 3. SNL. Podatek, da je bila odločitev, da NŠ Mura ustanovi člansko ekipo, pravilna, je še število gledalcev, ki si je ogledalo tekme v 1. MNL. Po podatkih MNZ Murska Sobota si je po vstopu NŠ Mure vsako kolo tekmovanja ogledalo 300 ljudi več, kot v letu, ko Mura v prvenstvu ni tekmovala.

 

Letos mineva 90 let od ustanovitve Mure, zato se bo NŠ Mura tudi aktivno vključila v praznovanje jubileja. Aktivnosti pelje skupina nogometnih zanesenjakov in navijačev Mure s podporo NŠ Mure in Mestne občine Murska Sobota. Začetek praznovanja bo 7. in 8. junija s tradicionalnim turnirjem Ford Open, na katerem pričakujemo 1500 mladih nogometašev, konec jubileja pa bo sklenila slavnostna akademija 5. septembra.

 

Za nov začetek, za nove uspehe!

Značke novice