Mura je po zmagi v prejšnjem krogu ponovno prevzela vodstvo na prvenstveni lestvici in tako prehitela rivale iz Lendave. Boj za vrh lige derbiju daje še dodaten pečat. Svoje pa bodo dodali tudi gledalci, ki bodo jutri napolnili tribune na lendavskem stadionu. Obeta se nam pravi praznik nogometa.

 

Mura bo v tekmo krenila v skoraj popolni zasedbi. Zaradi poškodbe Zlatku Gaborju ne bo na voljo Mihael Karas. Ostali igralci normalno trenirajo. Po prestani kazni v prejšnjem krogu se v kader vračata tudi prvi strelec Mure Amadej Maroša in Mitja Rešek.

 

Na drugi strani bo praktično v popolni postavi nastopila tudi lendavska Nafta. So pa gostitelji pred derbijem poskrbeli za zamenjavo na trenerski klopi. Slobodana Đurića je nasledil bivši trener Mure Franc Fridl.

 

Nasprotnika sta se nazadnje udarila na Fazaneriji v jeseni, ko se je tekma končala brez zmagovalca z neodločenim izidom 1:1. Za Muro je takrat zadel sedaj že bivši igralec Robert Kurež. Točko Nafti pa je v izdihljajih tekme priboril Vedran Vinko.   

 

Še intervju z Arpadom Vašem pred derbijem:

 

Značke novice