Jesenski del sezone se je za črno-bele končal že prejšnji vikend. Sledijo trije dolgi meseci brez uradnih tekem in čakanje na nadaljevanje sezone. Seveda se bodo priprave naše članske vrste pričele že bistveno prej, predvidoma v sredini januarja 2018.

 

Sedaj je idealna priložnost, da pogledamo nazaj in podoživimo dosežke zadnjih nekaj mesecev. Črno-beli so kot novinci krenili v drugoligaško tekmovanje in kot je bilo pričakovano, že takoj na začetku pričeli krojiti sam vrh prvenstvene razpredelnice. Mura je na vrhu prvenstvene lestvice 2. SNL praktično od prvega kroga, ko so naši fantje z 1:4 slavili v gosteh pri Fužinarju iz Raven na Koroškem.

 

V 17. krogih, kolikor jih je bilo odigranih v jesenskem delu sezone, so črno-beli dobili kar 14 tekem, 2 sta se končali brez zmagovalca, na eni pa so naši fantje igrišče zapustili sklonjenih glav. Izjemen napad je zabil 48 zadetkov, kar je povprečno skoraj 3 gole na tekmo. Na drugi strani pa je Murina obramba klonila le desetkrat. Črno beli so jesen končali z izjemno gol razliko +38 in 7 točkami prednosti pred Dravo iz Ptuja ter 9 točkami prednosti pred Nafto 1903.

 

Najboljši strelec v vrstah Mure in tudi 2. SNL je Luka Bobičanec, ki je dosegel 12 zadetkov. V vrstah črno-belih mu sledijo Rok Sirk z 9 zadetki, Amadej Maroša z 8 zadetki in kapetan ekipe Alen Kozar, ki je zabil 6 zadetkov.

 

Vseh 17 drugoligaških tekem sta odigrala le branilec Borut Lukač in vratar Matej Andrejč. Skupno je na vsaj eni drugoligaški tekmi v jesenskem delu sezone v črno-belem dresu nastopilo 19 igralcev. Najmlajši je bil mladinec Luka Sočič (17 let), ki je premierni nastop zabeležil na zadnji tekmi v Radomljah.

 

Muraši se lahko pohvalijo tudi z daleč največjim obiskom, tako na domačih, kot tudi na gostujočih tekmah v 2. SNL. Domače tekme si je jeseni v povprečju ogledalo dobrih 900 gledalcev. Če v tej statistični kategoriji pogledamo tudi k našim prvoligašem, lahko vidimo, da so jeseni višji povprečni obisk na domačih tekmah v Sloveniji imeli le Maribor, Olimpija in Rudar Velenje. Mura je tako pristala na odličnem četrtem mestu.

 

Dobro pa so se muraši odrezali tudi v letošnji izvedbi Pokala Slovenije. Črno-beli so sodelovanje v Pokalu Slovenije potrdili z uvrstitvijo v finale Pokala MNZ/MS za sezono 2016/17. Kot uverturo v sezono 2017/18 so črno-beli v Beltincih proti domačemu Luštu odigrali finale Pokala MNZ/MS in ga dobili po izvajanju kazenskih strelov.

 

Sledil je še nastop v Pokalu Slovenije za sezono 2017/18. V prvem krogu so se naši fantje na Fazaneriji pomerili z Zarico iz Kranja in tekmo dobili s 5:2. V osmini finala je sledil izjemen obračun proti branilcem naslova – Domžalam, ki so ga črno-beli po odlični predstavi dobili s 3:1 in tako izločili enega od favoritov tekmovanja. Četrt finalni žreb je Muri naklonil Celje, ki pa se je izkazalo za boljše moštvo in s tem se je pot črno-belih v tokratni izvedbi Pokala Slovenije končala.

 

Pred nami je sedaj premor, ki ponuja odlično priložnost, da strokovno vodstvo oceni opravljeno jeseni, dopolni moštvo z morebitnim dodatnimi okrepitvami in pripravi moštvo na nadaljevanje sezone. Spomladi lahko pričakujemo ogorčen boj za vrh prvenstvene lestvice in uvrstitev v prvo ligo. Vsekakor upamo, da bo Mura zadržala vodilno pozicijo in se bomo ob koncu sezone veselili napredovanja v elitno prvoligaško druščino. 

Značke novice