Robert Kuzmič je otroštvo preživel v Vidoncih na Goričkem. Po končanem izobraževanju se je zaposlil pri Iskratelu v Kranju. Sčasoma ga je pot za več let ponesla v Moskvo, kjer je vodil Iskratelovo predstavništvo. V zadnjih letih pa se je z družino vrnil v Slovenijo in sedaj dela kot direktor prodaje skupine Iskratel. Poleti 2015 se je s somišljeniki odločil, da aktivno vstopi v delovanje NŠ Mura in pomaga društvu pri ponovnem vzponu.

 

G. Kuzmič skupaj z novimi člani UO ste v vodstvo Mure vstopili 24.7.2015. Lahko za začetek opišete v kakšnem finančnem stanju je bila Mura ob vašem prihodu?

 

Kot je bilo že nekajkrat omenjeno je NŠ Mura na dan prevzema imela okrog 40.000€ dolgov in še nekaj tisoč se je pojavilo dodatno v naslednjih tednih. Takoj na začetku smo pripravili sanacijski načrt in v glavnem stare dolgove v večini poplačali že do novega leta. Tekoče poslovanje je potekalo skladno s plačilnimi roki ter ostalimi obveznostmi in večjih odstopanj ni bilo.

 

V zadnjih mesecih je bilo slišati precej govoric, da je Mura prejela kar nekaj kazni, ker bi naj inšpekcije naletele na določene nepravilnosti v klubu. A to drži? So te stvari že rešene?

 

Razen nekaj manjših kazni za kartone igralcev in izgrede navijačev, nobene kazni od 24.7. naprej nismo prejeli, še posebej ne v povezavi z nepravilnostmi v klubu. Je pa v postopku kar nekaj zadev iz preteklega obdobja in jih rešujemo s svojimi ter zunanjimi pravnimi resursi.  

 

Glede na to, da bo počasi minilo pol leta od vašega vstopa v klub bi vas prosil za oceno storjenega v teh nekaj mesecih. Kako potek sanacija dolga? V kakšnem finančnem stanju bo Mura vstopila v spomladanski del prvenstva?

 

Na kratko lahko rečem, da so vsi glavni cilji za jesenski del sezone izpolnjeni. Glede na to, da smo člansko ekipo kot tudi ekipi U19 in U17  komaj uspeli sestaviti nekaj dni pred začetkom prvenstva je končni rezultat v jesenskem delu za vse tri ekipe zadovoljiv. Tako so še zmeraj določene možnosti za napredovanje v višjo ligo za vse tri ekipe. Še posebej smo ponosni na nogometno šolo, ki ima že skoraj 200 članov in se dela zelo strokovno, kar potrjujejo tudi rezultati. Kar zadeva poslovanje, smo društvo sanirali in pripravili zdravo osnovo za uspešno nadaljevanja in razvoj društva.

 

Če pogledamo sedaj malo v naprej. Kakšne so vaše želje in načrti z Muro letos?

 

Nadaljevali bomo z implementacijo naše strategije in če začnem s športnimi cilji, je to zagotovo uvrstitev v drugo ligo članske ekipe in glede na situacijo je to prav gotovo najtežji zalogaj, vendar je še pol sezone pred nami in bomo naredili vse, da ta cilj izpolnimo. Eden od pomembnih ciljev je tudi uvrstitev U15 v prvo ligo ter čim boljša skupna uvrstitev selekcij U17 in U19 v drugi ligi, kjer prav tako še lovimo kvalifikacije za prvo ligo. V okviru  nogometne šole bomo razširili sodelovanje s šolami in ostalimi institucijami ter načrtujemo povečanje števila članov do 250.  Zelo pomembno za razvoj društva v naslednjih letih je vzpostavitev dobrih odnosov z ostalimi klubi v Pomurju in tudi daljni okolici.     

Prav tako je eden od ciljev, da nazaj pridobimo čim več sponzorjev, ki bodo pomagali pri razvoju kluba in doseganju poslovnih in športnih ciljev. Zelo si prizadevamo, da NŠ Mura ponovno pridobi zaupanje zvestih navijačev, da se bodo v večjem številu vrnili na tribune in nas spremljali tudi na gostovanjih. Skupaj z občino smo pripravili tudi plan vzdrževalnih in investicijskih del na športnem objektu, ki so osnova za večje investicije in prenovo v naslednjih letih.  

 

Takoj po zamenjavi vodstva pri Muri ste se lotili tudi manjših posodobitev na stadionu. So v načrtu kakšna nova vlaganja v infrastrukturo na Fazaneriji?

 

Kot sem omenil že prej smo skupaj z občino pripravili načrt za potrebna investicijska vzdrževalna dela. Pripravili bomo vso potrebno dokumentacijo in izvedli manjša dela, ki so potrebna za večje investicije v prihodnjih letih.

 

Glede na to, da je lastnik infrastrukture v Fazaneriji MOMS, kako bi ocenili sodelovanje z občino?

 

Z občino imamo dobre odnose in uskladili smo večino glavnih aktivnosti za leto 2016. Sodelovanje poteka po moji oceni dobro, transparentno in konstruktivno.    

 

Verjetno precej navijačev Mure zanima tudi kakšna je situacija glede gostinskega lokala Gol na Fazaneriji, ki je bil zaprt pred dobrim letom. Se dela kaj na tem, da bi ta lokal ponovno zaživel?

 

Glede lokala smo z občino dosegli dogovor, da se  v naslednjih mesecih obnovi in bo pripravljen za ponovno odprtje.

 

Želite ob koncu pogovora še kaj sporočiti navijačem Mure?

 

Najprej bi se rad zahvalil vsem zvestim navijačem in posebej tudi skupini Black Gringos za podporo v jesenskem delu tekmovanja, ki je bila prav gotovo ena težjih v zgodovini Mure. Hkrati pa vse skupaj vabim na tekme v spomladanskem delu tekmovanja, da skupaj Muro ponesemo v drugo ligo.

Značke novice