Danes je bila na sporedu že tretja pripravljalna tekma naše članske ekipe. Muraši so se v Stradnu pomerili s hrvaškim Varaždinom, ki podobno kot Mura igra v drugoligaški konkurenci. Spremljali smo odprt dvoboj dveh kvalitetnih nasprotnikov. Že v 1. minuti so gostje iz Hrvaške imeli izjemno priložnost. Po veliki napaki obrambe Mure se je napadalec Varaždina sam znašel pred vratarjem Mure, ampak je zadel le vratnico. Potem je počasi Mura prevzela vajeti igre v svoje roke in v 27. minuti prišla do vodstva. Z lepim strelom iz voleja je žogo pod prečko Varaždina zabil Dejan Kurbus. Do konca polčasa so nekajkrat zapretili tudi Varaždinčani, ki so bili predvsem nevarni iz hitrih protinapadov. Muraši na drugi strani pa so zapravili nekaj izjemno lepih priložnosti. V situaciji ena na ena sta se med drugimi znašla Rok Sirk in Borut Lukač, ampak nista uspel zadeti. Prvi polčas se je tako končal z minimalnim vodstvom Mure 1:0.

 

V nadaljevanju tekme je Mura zelo pritisnila in Varaždin je imel na začetku drugega polčasa precej težav pri organizaciji igre. Muraši pa iz nekaj lepih situacij niso uspeli zadeti. Dvakrat se je v zelo lepi priložnosti znašel Amadej Maroša, ampak žoge ni uspel spraviti v gol. Na drugi strani je v 62. minuti sledila kazen z zadetkom Varaždina. Z roba kazenskega prostora je v daljši vratarjev kot nameril Mario Sačer in s pomočjo vratnice žogo spravil v gol Mure. Takoj po izenačujočem zadetku Varaždina je Mura spet povedla. Obrambi Varaždina je ušel Arpad Vaš, ki je preigral gostujočega vratarja in na koncu asistiral Luki Šušnjari, ki je žogo le porinil v prazen gol za vodstvo Mure z 2:1. Le minuto kasneje je Mura vodila že s 3:1. V situaciji ena na ena se je znašel Žan Karničnik, ki je žogo nesebično podal Amadeju Maroši, ki je brez težav zadel. Vse je kazalo na novo zmago Mure. Potem pa je na sceno stopil Domagoj Drožđek, ki je v 79. in 82. minuti zabil dva evrogola za NK Varaždin. Obakrat je izjemno izvedel prosti strel in tako poskrbel za končni remi 3:3.

 

Mura : Varaždin 3:3 (1:0)

Strelci za Muro: Dejan Kurbus, Luka Šušnjara in Amadej Maroša.

 

Za Muro so tekmo pričeli: Šafarić (vratar), Pucko, Žiger, Lukač, Kurbus, Kouter, Maruško, Kozar, Karničnik, Bobičanec in Sirk.

 

V drugem polčasu so igrali še: Matošević (vratar), Bošković, Lorbek, Šušnjara, Maroša, Perčič in Vaš.

 

Naslednjo pripravljalno tekmo bo Mura odigrala v torek, 13. februarja 16. uri v Stradnu proti Dravi.

Značke novice