Tekma se je za črno-bele pričela odlično. V prve pol ure je Mura imela vse v svojih rokah. Naši fantje so gospodarili na igrišču in že v 16. minuti je Mura povedla z 0:1. Iz enajstmetrovke je bil uspešen Alen Kozar. Isti igralec je v 20. minuti še povišal prednost. Tudi po dveh zadetkih je izgledalo, da bodo črno beli brez težav držali ravnovesje. Toda domači se s tem niso sprijaznili. V zaključku prvega polčasa so prevzeli pobudo in praktično iz prvega strela so v 42. minuti izid znižali na 1:2. Z roba kazenskega prostora je zadel Marko Marcius. Prvi polčas se je končal z izidom 1:2.

 

Drugi polčas pa bi bilo skoraj bolje izbrisati iz spomina, ampak ne gre tako. Nafta je izkoristila vsako priložnost, ki so jim jo ponudili naši fantje in zabijala kot po tekočem traku. Mura pa enostavno ni znala ali zmogla odgovoriti. V 58. minuti so gostje rezultat izenačili na 2:2 po zadetku Marka Roginića.  V 62. minuti so bili že v vodstvu. Po napaki obrambe Mure in posredovanju Aleša Luka so domačini prišli do enajstmetrovke, ki jo je uspešno izvedel Mitja Novinič. Potop Mure pa s tem ni bil zaključen v 79. minuti je še enkrat obrambi Mure ušel Marko Roginić in zadel za 4:2. V 83. minuti pa še zadnji zadetek na tekmi. Bomba Antonia Dodleka je končala v golu Mure. Končni izidi je bil 5:2.

 

Mura je tako doživela še tretji prvenstveni poraz v tej sezoni. Pred nami je pa že naslednja pomembna tekma proti Beltincem na domačem igrišču. Treba bo dvigniti glave, se sestaviti in iti po novo zmago.  

 

Nafta 1903 : NŠ Mura 5:2 (1:2)

Strelec za Muro: Alen Kozar 2x.

 

Videopovzetek dogajanja v Lendavi:

 

Značke novice