Okrog 250 gledalcev si je prišlo na Fazanerijo ogledat obračun 23. kroga med Muro in Čardo iz Martjancev. Muraši so se gledalcem hoteli oddolžiti za neprijeten poraz v Lendavi, kar jim je na koncu tudi uspelo.

 

Trener Franc Fridl je imel precej težav s sestavo prve postave, saj se je kar nekaj igralcev Mure znašlo na stranskem tiru zaradi poškodb. Kvoto rumenih kartonov pa je izpolnil Darko Atanasov, ki tako ni imel pravice nastopa. Od začetka sta prvič v članski ekipi Mure zaigrala mladinca Amadej Legen (17 let) in Jan Šuša (18 let). Ravno Jan Šuša je bil včeraj eden glavnih junakov visoke zmage, saj je dosegel dva zadetka.

 

V prvem polčasu smo spremljali slabo nogometno predstavo z veliko napakami. Muraši so imeli precej težav pri prebijanju obrambe gostov in so zelo težko prihajali do priložnosti. Najlepšo priložnost v prvem polčasu so zapravili gosti. V 40. minuti je namreč Iztok Kerčmar po podaji iz kota žogo z glavo preusmeril v prečko Mure.

 

Statistični podatki s tekme

 

V drugem polčasu je v igro po daljši odsotnosti zaradi poškodbe vstopil Tilen Nemec in že v prvi minuti igre ušel obrambi gostov in rutinirano zadel za vodstvo Mure z 1:0. V 50. minuti je bilo že 2:0. Po napaki obrambe gostov se je sam pred vratarjem gostov znašel Jan Šuša, ki je dosegel svoj prvenec v članskem dresu Mure.

 

V 55. minuti je še drugič na tej tekmi zadel mladinec Jan Šuša. Po dvojni podaji s Tilnom Nemcem je brez težav žogo potisnil v prazna vrata. V 56. minuti so gostje po napaki v Murini obrambi prišli do lepe priložnosti, a je Tomaž Recek zadel le vratnico. V 59. minuti pa še zadnji zadetek na tekmi. Na robu kazenskega prostora je do žoge prišel Kevin Toth, ki je z močnim in natančnim strelom v daljši vratarjev kot zadel za 4:0.

 

V 73. minuti je priložnost še za tretji zadetek na tekmi zapravil Jan Šuša. Po podaji Mihaela Karasa se je znašel sam v kazenskem prostoru gostov. Poskusil je s strelom iz voleja, a je žoga za malenkost zletela mimo vrat.

 

Na koncu je ostalo pri zanesljivi zmagi Mure s 4:0. 

 

NŠ Mura : Čarda 4:0 (0:0) 

Strelci za Muro: Jan Šuša 2x, Tilen Nemec in Kevin Toth.

Značke novice