Amadej Maroša je nazaj!

Najboljši strelec Mure v novejši zgodovini se vrača! Amadej Maroša bo ponovno oblekel čarno-bejli dres.

Amadej Maroša se vrača v Fazanerijo! Maroša se je lani januarja preselil na Ciper, kjer je branil barve AEL Limassola, nato pa prestopil v poljskega prvoligaša Górnik Zabrze. Na Poljskem se Maroša ni naigral, zdaj pa se vrača v Mursko Soboto, kjer je preživel najboljše obdobje svoje kariere.

Amadej je s 93-imi doseženimi zadetki na 211 tekmah v vseh tekmovanjih trenutno najboljši strelec Mure v novejši zgodovini. Maroša, ki je priprave začel na Poljskem, se bo že jutri pridružil pripravam čarno-bejlih. Pogodbo z Muro je podpisal do 30.6.2026.

Denis Rajbar: »Vsi smo vedeli, da bo po odhodu Mirlinda Dakuja potrebno zakrpati vrzel, ki je nastala v napadu. Nismo se želeli prenagliti, zato smo dalj časa iskali primerno rešitev. Našli smo jo v igralcu, ki je Muri v preteklosti dal ogromno. Amadej je bil prost igralec, mi smo si želeli njegove vrnitve, tudi on je pokazal interes, da ponovno obleče črno-beli dres. Verjamem, da bo dodana vrednost in bo zaostril konkurenco v napadu. Najbolj me veseli, da vemo kakšnega igralca smo dobili z njim, poznamo njegove kvalitete, tudi on pa odlično pozna slovensko ligo«.

Amadej Maroša: »Lahko povem, da sem zelo vesel, da sem se vrnil v Fazanerijo. Z Muro sem doživel vse najlepše trenutke v svoji karieri in verjamem, da jih je pred menoj še veliko. V zadnjem času sem iskal novo sredino in ko se je pokazala priložnost, da se vrnem v Mursko Soboto, nisem dolgo odlašal. Komaj čakam, da se na treningu pridružim soigralcem in da se z navijači ponovno vidimo v Fazaneriji«.

Amadej, dobrodošel doma!

 

Minimalno 8 znakov