Pred nami je pomladanski del sezone 2016/2017, ki nas navdaja z novimi pričakovanji, izzivi in rezultati. Analiza jesenske sezone nam je pokazala tako dobre kot slabe stvari, ki pa jih ne želimo nadaljevati in ne ponavljati. Gradili bomo na stvareh, ki so bile dobre, jih nadgrajevali in izpopolnili. To so nam potrdili tudi člani kluba na Občnem zboru v petek 10. 3. 2017, kjer smo z veseljem predstavili realizacijo Programa 2016, v katerem smo presegli vse postavljene cilje.

 

Za vodstvo DNŠ Mura pomeni pomladanska sezona predvsem veliko odgovornost - do kluba, okolja in javnosti, saj je potrebno usklajevati vedno večje interese, želje in ambicije, predvsem pa emocije, številnega članstva kluba.

 

Zavedamo se, da v današnjem času lahko uspešno funkcionirajo samo tisti klubi, ki so dobro organizirani, ki imajo vizijo in cilje ter začrtano pot do teh ciljev. Pri tem je pomembno, da vsi delajo za iste cilje, za njih živijo in jih uresničujejo – ne glede na padce in poraze iz katerih je potrebno potegniti moč in izkušnje za prihodnost. Vse pa mora biti pogojeno s trdim delom vseh – vodstva, stroke in igralcev. Pri tem je pomembna tudi vloga navijačev, vendar pravih navijačev, ki razumejo svojo vlogo in izkazujejo svojo pripadnost predvsem takrat, ko igralcem na igrišču ne gre najbolje. Lahko se je veseliti uspehov, dobrih rezultatov, vendar se šele ob slabih trenutkih spozna kdo je kdo!

 

Proces nogometne vzgoje ne traja eno, dve ali tri leta, pač pa vrsto let iz dneva v dan, iz sezone v sezono, je proces, ki pomeni vzpone in padce. Nogometna vzgoja pomeni vztrajnost, strokovnost in razvoj – osebnostni in nogometni. Zato je prav, da so v tem delu vključeni tudi starši – vendar ne kot trenerji pač pa kot pozitivni navijači, ki vzpodbujajo in pomagajo, kjer lahko – vendar ne le svojim, pač pa vsem otrokom v ekipi oz. klubu. V takem vzdušju bodo lahko trenerji na strokovnem področju, še večjo pozornost kot do sedaj, posvečali razvoju nogometnih sposobnosti vsakega igralca!

 

 

Naša skupna prioritetna naloga pomladanske sezone je ustvariti sinergijo, pripadnost klubu, ki mora biti vidna tako na tekmah članov  kot tekmah selekcije U7, saj smo vsi eno – DNŠ Mura. Vsi delamo z istim ciljem zato, da bodo naši otroci lahko nastopali za člansko ekipo Mure v 2. SNL, naši mladinci in kadeti pa v 1.SML/SKL. Veliki cilji, ki pa so pogojeni izključno z delom, pripadnostjo in željo po uspehu vseh – trenerjev kot strokovnjakov, igralcev kot glavnih akterjev in izvajalcev, staršev kot najzvestejših navijačev in podpornikov ter vseh obiskovalcev tekem, tistih pravih navijačev kluba, na katere bomo lahko ponosni in se nanje zanašali predvsem takrat, ko nam bo šlo težko.

 

Kakorkoli vse ostaja na nas samih, vse je odvisno od nas samih – našega dela, sodelovanja, prijateljstva in pripadnosti. Želimo postati vzor - dela, vzgoje in obnašanja, ne želimo se zanašali na pomoč drugih, pač pa izključno sami nase, na svoje delo in svoje ljudi. V klubu imamo sposobne ljudi, imamo mlade trenerje in imamo vodstvo, ki podpira program in razvoj, razume vse probleme in pomaga financirati program z lastnimi sredstvi. Zato je naša naloga, da se tem ljudem oddolžimo s svojim pristopom, odnosi in rezultati. To prav gotovo lahko zagotovimo, saj sem prepričan, da smo tega sposobni in da si vsi želimo enako. Cilje pa lahko dosežemo le skupaj!

 

Prepričan sem, da se vsi veselimo pomladanske sezone, ki jo začenjamo z velikim zagonom, novimi izzivi in željami ter da smo vsi odločeni trdo delati – rezultati pa so lahko samo posledica takega dela!

 

Želel bi pozdraviti vse nove sodelavce in igralce ter jim zaželel, da bi se dobro počutili v naši sredini in da bodo zadovoljni in uspešni.

 

Rad bi videl, da bi bila pred nami uspešna sezona, ki se ne bo merila samo po rezultatih, čeprav bo uspešnost vedno najpomembnejši pokazatelj. Želim, da ne bi bilo poškodb in želim, da bi se nam vsem skupaj cilji sezone 2016/2017 uresničili – nam in ljudem v regiji!

 

Predsednik DNŠ Mura

Boris Cigut

Značke novice