Jutri ob 14.45 uri je pred našimi nogometaši v Kranju obračun s Triglavom. Kranjčani so poleg Olimpije še edina ekipa, ki je črno-beli letos niso uspeli premagati. Letos smo se s Triglavom pomerili že trikrat, srečanji v Fazaneriji sta se končali z remijema 1 : 1 in 0 : 0, v Kranju so domači slavili s 3 : 0.

 

Kaj pa pravi zgodovina tekem med Muro in Triglavom? Ekipi sta se Prvi ligi Telekom Slovenije doslej pomerili na 17-ih tekmah, še 12 dvobojev pa so odigrali v drugoligaški konkurenci.

 

Gremo najprej k dvobojem Prve lige. Mura je s Triglavom torej odigrala 17 tekem, naši nogometaši so zmagali na devetih tekmah, petkrat so bili boljši Kranjčani, na treh srečanjih pa zmagovalca ni bilo.

 

V Kranju je bilo odigranih devet tekem, obe ekipi sta dosegli po štiri zmage, enkrat pa se je srečanje končalo z delitvijo točk. Zadnja zmaga Mure nad Triglavom sega v sezono 2012/13, naši fantje so takrat z 2 : 0 slavili v Kranju, kjer je bil odigran 35. krog PLTS. Enega od zadetkov je dosegel Matic Maruško, drugega je dodal Damjan Bohar. Trener je bil tudi takrat Ante Šimundža.

 

Mura in Triglav sta se poleg prvoligaških tekem še dvanajstkrat udarila med drugoligaši. Tudi tam so bili uspešnejši naši fantje, ki so dobili šest tekem, trikrat je slavil Triglav, tri srečanja pa so se končala z neodločenim izidom. V drugi ligi je bilo v Kranju odigranih pet tekem, obe ekipi sta slavili po dvakrat, enkrat pa zmagovalca ni bilo.

 

Najvišja zmaga Mure sega v sezono 2009/2010, ko je Mura v drugem krogu drugoligaškega tekmovanja doma slavila s 5 : 0. Zadetke za Muro so dosegli Damjan Bohar, Žiga Kljajič, Marko Božič, Darjan Slavic in Simon Pavel.

 

 

Značke novice