Naši fantje so se danes ob 15. uri na umetni travi v Fazaneriji pomerili s hrvaški drugoligašem NK Varaždin. Po preobratu v drugem polčasu so novo zmago zabeležili črno-beli. Mura je podobno kot na prejšnjih tekmah tudi tokrat vsak polčas odigrala z drugo postavo. Priložnost za igro so dobili tudi štirje mladinci (Maksimiljan Zorman, Luka Sočič, Alen Andrejč, Filip Perčić).

 

Prvi polčas so za Muro igrali: Obradović (vratar), Kous, Bošković, Peričić, Zorman, Šporn, Sočič, Horvat, Ćerimagić, Karničnik in Maroša.

 

Edini zadetek v prvem polčasu je padel v 13. minuti, ko je predložek gostov poskušal izbiti Aleksandar Bošković, a se je žoga nerodno odbila v gol Mure. Gostje so do konca polčasa uspeli zadržati mrežo nedotaknjeno in tako na odmor odšli z minimalno prednostjo.

 

V drugem polčasu so za Muro igrali: Šafarić (vratar), Rebernik, Andrejč, Maruško, Pucko, Kozar, Lorbek, Šušnjara, Kouter, Perčić in Žižek.

 

Muraši so bili v drugem polčasu bolj napadalni in v 56. minuti so črno-beli uspeli izid izenačiti. Po podaji pred gol iz desne strani je Kevin Žižek žogo pospravil v mrežo. Odločitev o zmagovalcu je padla v 79. minuti, ko je za Muro zadel še Nino Kouter in postavil končni izid 2:1.

 

Mura : Varaždin 2:1 (0:1)

Strelca za Muro: Kevin Žižek in Nino Kouter.

 

Naslednja pripravljalna tekma Muro čaka v soboto, 26. januarja, ko se bodo naši fantje udarili z vodilno ekip 2. SNL NK Radomlje.

Značke novice