Naša članska ekipa se je danes odpravila v Zagreb, kjer je na stadionu Hitrec Kacijan odigrala prijateljsko tekmo z Dinamom.

 

Črno-beli so tekmo pričeli v postavi: Šafarić (vratar), Rebernik, Bošković, Maruško, Pucko, Šporn, Lorbek, Karničnik, Ćerimagić, Bobičanec in Sirk.

 

Tekma se je pričela z nekaj pol priložnostmi na obeh straneh. V 18. minuti pa so domačini povedli, ko je s strelom z roba kazenskega prostora odlično zadel Mislav Oršić. Črno-beli so si v obrambi pri podajah privoščili nekoliko preveč napak in domačini so prihajali do nevarnih situacij. V eni od takih je vratar Mure Dean Šafarić prepozno oddal žogo in ob podaji zakrivil prekršek za 11-metrovko. Zanesljivo jo je izvedel napadalec Dinama Komnen Andrić, ki se je ob prekršku poškodoval in je kmalu za tem zapustil igro. Muraši so do konca prvega polčasa še nekajkrat zapretili, ampak zadetka niso uspeli doseči in prvi del tekme so dobili domačini z 2:0.

 

V drugem polčasu so v dresu Mure priložnost dobili še: Obradović (vratar), Peričić, Šturm, Kozar, Perčić, Šušnjara, Maroša in Kouter. Tudi domačini so v drugem polčasu precej premešali postavo in naši fantje so to s pridom izkoristili. V 66. minuti je po podaji Mihaela Rebernika z desne strani s pomočjo domačega branilce žogo v gol pospravil Amadej Maroša za znižanje vodstva Dinama na 2:1. Le minuto kasneje so naši fantje izid izenačili na 2:2. Po levi strani je pobegnil Luka Šušnjara in lepo zaposlil Nina Koutra, ki je žogo le poslal pod prečko. Muraši so do konca tekme zapravili še nekaj lepih priložnosti za zmago, ampak ostalo je pri neodločenem izidu in lepi popotnici proti Prekmurju.

 

Pred našo ekipo je sedaj serija treningov, v nedeljo, 31. marca 2019 ob 17. uri pa črno-bele na Fazaneriji čaka nova prvenstvena tekma proti Aluminiju iz Kidričevega.

 

Dinamo Zagreb : Mura 2:2 (2:0)

Strelca za Muro: Amadej Maroša in Nino Kouter.

 

Posnetek tekme:

 

Značke novice