Ben Cottrell je čarno-bejli!

Muraši imamo novega vezista. Iz londonskega Arsenala se k Muri seli 21-letni Ben Cottrell.

Ben Cottrell bo prvi Anglež v zgodovini, ki bo zaigral za čarno-bejle. Član mlade ekipe Arsenala, ki je za Topničarje v sezoni 2020/21 debitiral tudi v prvem moštvu na tekmi Lige Evropa proti Dundalku, bo okrepil vezno linijo Mure. Cottrell, ki ga odlikujeta dober pregled nad igro, kreativnost in tehnično znanje, je sicer za Arsenalovi ekipi U18 in U21 zbral 86 nastopov, ob tem pa dosegel 18 zadetkov in prispeval 13 asistenc.

Cottrell, ki je bil član Arsenala vse od osmega leta starosti, je bil tudi član mlajših selekcij reprezentance Anglije. Za vezista, ki je bil pogosto kapetan ekipe U21 so pri Topničarjih med drugim zapisali, da je bil vzgled soigralcem na igrišču.

Denis Rajbar: »Z Arsenalom smo se za prestop pogovarjali kar nekaj časa, Ben je hitro pokazal zanimanje, potem, ko smo mu predstavili našo vizijo in pričakovanja. V veliki meri je ta prestop izpeljal Gregor Balažic, ki je stopil v kontakt tako z igralcem, kot klubom in pokazal, da se tudi v vlogi izven igrišč dobro znajde. Takšnega igralca ni enostavno prepričati, da pride v Slovenijo in veseli smo, da nam je to uspelo. Verjamem, da bo Ben s svojimi karakteristikami dodana vrednost tej ekipi. V prihodnjih dneh pričakujemo še dve okrepitvi«.

Ben Cottrell: »Vesel sem, da sem tukaj in komaj čakam, da se na treningih pridružim novim soigralcem. Vem za uspehe, ki jih je klub dosegel v minulih letih in upam, da je pred nami dobra in uspešna sezona, v kateri se bomo uspeli uvrstiti v kvalifikacije za evropska tekmovanja, prav tako pa se dobro odrezali v pokalnem tekmovanju. Verjamem, da sem se pravilno odločil, da sem prišel v Muro, kjer lahko napredujem in obljubljam, da bom naredil vse, da z uspešnimi igrami povrnem zaupanje kluba«

Minimalno 8 znakov