Brazilki do profesionalnih pogodb

Novi profesionalni pogodbi v ŽNK Mura Nona.

Po osvojitvi pokalnega naslova in pred tekmo v nedeljo, ki lahko Murašicam zagotovi dvojno krono, sta profesionalni pogodbi z ŽNK Mura Nona podpisali Josilene De Jesus Matos in Thalita Ellen Silva Bomfim. 

Josilene De Jesus Matos je v finalu proti Olimpiji zabila prvi zadetek, doslej je za Murašice odigrala še šest tekem v prvenstvu in ob tem zabila tri zadetke. Thalita Ellen Silva Bomfim je postala standardna branilka in v zadnjih krogih daje dodatno mirnost in stabilnost v obrambi čarno-bejlih. Pogodbi z Muro sta podpisali do 31.5.2024.

Robert Kuzmič, predsednik NŠ Mura: »Z novima profesionalnima pogodbama si klub še bolj prizadeva slediti zastavljenim ciljem in profesionalizaciji ženske ekipe. S tem tudi sledimo smernicam UEFE in FIFE, ki vedno več poudarka dajeta promociji in popularizaciji ženskega nogometa.«

Štefan Kozic, športni direktor ŽNK Mura Nona: »Pred začetkom prvenstva sta bili obe pripeljani, da zaostrita konkurenco v moštvu, saj smo menili, da imata kvalitete, ki jih potrebujemo. Po prvih tekmah smo takoj videli, da premoreta dovolj kvalitete, napredovali sta iz tekme v tekmo in postali tudi standardni nogometašici prve postave. S svojimi igrami sta nas prepričali, da smo z njima podpisali profesionalni pogodbi«.

Minimalno 8 znakov