Čarno-bejli do pomembne zmage v Sežani

V 32. krogu Prve lige Telemach smo gostovali v Sežani in prišli do zmage z 2 : 1. Mož odločitve je bil Mihael Klepač z dvema zadetkoma.

CB24 Tabor Sežana : NŠ Mura 1 : 2 (0 : 0)

Zeljković 87.; Klepač 72., 86.

NŠ Mura: Mihelak; Beganović, Morris, Cipot, Kuzmić; Brkić (od 61. Zličić), Maruško; Kous (od 73. Jovičević), Kasalo (od 61. Klepač), Šarić (od 61. Tripi); Daku (od 88. Balažic).

Iz Sežane se še drugič letos vračamo s polnim izkupičkom. Srečanje so boljše začeli domači, ki so imeli prvo priložnost na tekmi, a je bil na pravem mestu Klemen Mihelak. Po napaki Jana Koprivca smo prvič zapretili čarno-bejli, Mirlind Daku je meril mimo vrat. Najlepšo priložnost v prvem polčasu je imel Matic Maruško, njegov strel z glavo je Koprivec odbil v kot, po katerem je preko vrat meril Daku. Na drugi strani se je pred koncem prvega polčasa iz oči v oči z Mihelakom znašel Luka Šušnjara, uspešnejši je bil naš vratar.

V nadaljevanju manj priložnosti na obeh straneh, za potezo tekme pa se je izkazala menjava v 61. minuti, ko je vstopil Mihael Klepač. Ta je dobrih deset minut kasneje prejel podajo od Žige Kousa, nato pa s preigravanjem iz igre vrgel domačega branilca in zabil iz kakšnih petnajstih metrov. Klepač se je med strelce vpisal še v 86. minuti, ko je večino posla s preigravanjem in podajo opravil Daku, Klepač pa je na koncu rutinirano zadel iz bližine. Že minuto kasneje pa zadetek za Tabor Sežano, iz roba kazenskega prostora je natančno meril Zeljković in postavil končni izid srečanja. Ta bi se tik pred koncem lahko spremenil, a je bil zadetek Lazarja Zličića po lepi ekipni akciji razveljavljen zaradi prepovedanega položaja.

Minimalno 8 znakov