Celje slavilo v Murski Soboti

V 11. krogu Prve lige Telemach smo v Fazaneriji morali priznati premoč Celju.

NŠ Mura – NK Celje 0 : 2 (0 : 0)

Zabukovnik 54., Prucev 67.

NŠ Mura: Mihelak, Kous, Jurišić, Proleta, Dobrovoljc, Trontelj (od 64. Saitoski), Tripi (od 88. Kasalo), Kurtović (od 75. Brkić), Jovićević (od 46. Maruško), Maroša (od 46. Petković), Shabanhaxhaj.

Peta domača tekma v Fazaneriji je žal prinesla nov poraz, tokrat so bili v Murski Soboti z 2 : 0 boljši Celjani. Muraši smo dobro krenili v prvi polčas in imeli preko Dardana Shabanhaxhaja priložnost za vodstvo, a je dobro posredoval Matjaž Rozman. Dlani gostujočega vratarja je ogrel tudi Nikola Jovićević, ki je meril iz kakšnih osemnajstih metrov. Gostom v prvem polčasu nismo dovolili strela na vrata.

Zato pa so Celjani zadeli iz prve prave priložnosti na tekmi. Po kotu je žoga prišla na desno stran, kjer jo je Aljoša Matko podal v sredino, kjer je bil pred vrati najvišji Mark Zabukovnik, ki je z glavo premagal Klemna Mihelaka. Matko je imel v nadaljevanju priložnost, da poviša na 2 : 0, a je bil Mihelak na mestu. V 67. minuti pa nesporazum v domači obrambi in Egor Prucev je povišal vodstvo na 2 : 0. Do konca tekme so gostje dobro nadzirali potek tekme in pravih priložnosti, da se približamo nismo imeli.

Minimalno 8 znakov