Dva zadetka za napredovanje v osmino finala

Muraši smo v šestnajstini finala Pokala Pivovarna Union v gosteh z 2 : 0 premagali Eltron Šenčur.

Eltron Šenčur – NŠ Mura 0 :2 (0 : 1)

Proleta 45., Turudija 85.

NŠ Mura: Raduha, Saitoski (od 46. Kous), Ščernjavič, Jovićević (od. 74 Shabanhaxhaj), Domjan (od 74. Tripi), Proleta, Kurtović, Trontelj, Dobrovoljc, Turudija, Spasojević (od 64. Maroša).

Muraši smo odigrali tekmo šestnajstine finala Pokala Pivovarne Union in prišli do tretje zmage ter napredovanja v osmino finala. Še na tretji tekmi v pokalu je mreža mirovala, trener Vladimir Vermezović pa je od prve minute priložnost ponudil nekaterim nogometašem, ki so bili doslej deležni manjše minutaže.

Čarno-bejli smo zapretili že v prvi minuti srečanja, ko je moral posredovati domači vratar, Jaka Domjan pa je imel v nadaljevanju prvega polčasa priložnost za vodilni zadetek, a je meril preko vrat. Muraši smo imeli pobudo, ki pa je vse do zadnje minute prvega polčasa nismo uspeli kronati. Nato pa podaja Žana Trontlja, pred vrati pa se je najbolje znašel Borna Proleta, ki je žogo iz bližine pospravil v mrežo.

V drugem polčasu sta oba trenerja osvežila svoji zasedbi, Domjan je imel še drugo lepo priložnost, a je žogo poslal mimo vrat. Na drugi strani so bili tudi domači nevarni, nekajkrat je dobro posredoval Florijan Raduha. V 85. minuti pa potrditev napredovanja, z natančnim strelom se je pod svoj prvi članski zadetek podpisal Luka Turudija in postavil končni izid srečanja.

Minimalno 8 znakov