Enotno in borbeno do zmage s Koprom

V 4. krogu Prve lige Telemach smo gostovali v Kopru in prišli do zmage s 3 : 1.

FC KOPER – NŠ MURA 1:3 (0:1)

Barišić 53.; Shabanhaxhaj 8., Maroša 61./11-m, Proleta 70

NŠ Mura: Mihelak, Maruško, Šarić (od 62. Kasalo), Kous (od 42. Trontelj), Maroša (od 82. Petković), Jovičević (od 62. Tripi), Jurišić, Proleta, Kurtović, Morris, Shabanahaxhaj (od 83. Brkić).

V Kopru smo prišli do prvih letošnjih točk v novi sezoni. Povedli smo že v 8. minuti srečanja, ko sta na desni kombinirala Žiga Kous in Dardan Shabanhaxhaj, slednji je z diagonalnim strelom, ob pomoči domačega branilca zadel v malo mrežico za 1 : 0. Domači so imeli več od igre, pritiskali, Muraši pa so dobro odgovarjali na vse njihove napade. Nikola Jovićević bi lahko ob koncu polčasa povišal na 2 : 0, a mu je veselje preprečila vratnica, v nadaljevanju akcije pa so domači s črte izbijali strel Borne Prolete.

Takoj na začetku drugega polčasa izenačenje domačih. Na levi strani je žogo dobil Maks Barišić, meril proti vratom, žoga pa se je od noge Žana Trontlja odbila mimo Klemna Mihelaka. Toda hitro je sledil odgovor Murašev, po posredovanju VAR-a je enajstmetrovko natančno izvedel Amadej Maroša in čarno-bejle ponovno popeljal v vodstvo. V 70. minuti povišanje vodstva na 3 : 1, po podaji Roka Jurišića je žogo Matic Maruško podaljšal pred vrata, Proleta pa je iz bližine dosegel svoj prvi zadetek za Muro. Domači so bili nevarni predvsem preko Barišića in Nkade, a je vse strele uspel zaustaviti Mihelak, enkrat je na pomoč priskočila tudi prečka.

Minimalno 8 znakov