Evelina Kos: »Ponovno si želimo osvojiti dvojno krono«

Pred čarno-bejli mikrofon smo po koncu jesenskega dela sezone povabili Evelino Kos.

Nogometašice ŽNK Mura Nona so z zmago proti Krimu potrdile naslov jesenskih prvakinj prvi del prvenstva končale “brez praske”. Na dvanajstih tekmah so namreč zbrale prav toliko zmag in si pred drugouvrščeno Olimpijo zagotovile šest točk naskoka, kar je lepo izhodišče pred nadaljevanjem prvenstva. »Naši cilji pred sezono so bili jasni, to je osvojitev naslova državnih in pokalnih prvakinj. V kolikor želimo doseči te cilje, je najbolj pomembno, da ne delamo veliko napak in ne izgubljamo točk po nepotrebnem. V prvih dvanajstih krogih si teh napak nismo dovolili in upam, da bo tako tudi v prihodnje. Zelo pomembno je bilo, da smo dobile tekmo z Olimpijo, to je odličen kapital za naprej. Toda to je za nami, zdaj se moramo osredotočiti na tekme, ki prihajajo, se dobro spočiti in iti naprej z enakim zagonom,« pravi Evelina Kos, ki je ena od tistih nogometašic, ki so tvorile skorajda neprebojno obrambo Murašic.

Čarno-bejle so namreč jesenski del sezone sklenile z gol razliko 103 : 3, prejele so torej vsega tri zadetke, in sicer proti ŽNK Krim, ŽNK Cerklje in ŽNK Primorje Gaia Naturelle. Na nobeni tekmi obramba Murašic torej ni prejela več kot enega zadetka. »Brez večjih zadržkov lahko trdim, da imamo zelo kvalitetno obrambno linijo. S soigralkami smo se odlično ujele, zelo dobro sodelujemo in se dopolnjujemo, tako da res uživam v igri z njimi. To potrjuje tudi dejstvo, da nam nobena ekipa iz zgornjega dela lestvice, ni uspela dati gola. Prav tako veseli, da noben od prejetih zadetkov ni padel iz izdelanih akcij nasprotnic,« pravi Kosova, ki pa ob tem poudarja, da je kljub vsemu še vedno mesto za napredek. »Mislim, da je tudi v naši igri tega prostora še veliko in da še nismo na nivoju, na katerem želimo biti. Vsaka od nas je sposobna pokazati še več. Največ možnosti za napredek imamo predvsem v taktičnem smislu. Verjamem, da bomo to v naslednji polovici sezone popravile in varno ostale na prvem mestu«.

Pred časom je s klubom podpisala tudi prvo profesionalno pogodbo, kar ji daje dodatne motivacije, obenem pa je, kot pravi sama, to potrditev dobrega dela. »Tukaj se počutim odlično. Rada bi se zahvalila klubu za zaupanje, da so mi v podpis ponudili profesionalno pogodbo. Zdaj je na meni, da s svojo igro pripomorem k uspehom kluba. Vem, da sem lahko še boljša, zavedam se svojih pomanjkljivosti in zato bom temu namenila še dodatno pozornost, da jih odpravim. Veseli me tudi, da sem začela zadevati in tako soigralkam pomagati do visokih zmag,« pove Evelina, katere želja je, da bi ekipa tudi v spomladanskem delu sezone ostala bolj ali manj nespremenjena in bi se ob koncu sezone veselila nove dvojne krone.

Minimalno 8 znakov