Grabić: »Motivacija in zavzetost na treningih sta na visokem nivoju«

Za Muraši je prvi delovni teden, pred jutrišnjo prvo pripravljalno tekmo smo se pogovarjali s trenerjem Dejanom Grabićem.

Prejšnji ponedeljek so se Muraši dobili na tradicionalni večerji pred začetkom priprav, v torek pa opravili prvi trening. Po tednu dni smo preverili utrip dosedanjega poteka priprav. »Igralci so se vrnili v dobrem stanju. Treningi v tem prvem tednu so bili dolgi in težki, intenzivnost ni velika, je pa visoka motivacija in zavzetost nogometašev. Počasi bomo začeli zmanjševati obseg dela na treningih in bomo dodajali intenzivnost. Moram pa povedati, da je luksuz, da imamo šest tednov za priprave in lahko gremo s treningi zelo postopoma,« so bile uvodne misli trenerja Dejana Grabića.

Trener je na prvih treningih že pozdravil dva novinca, Almina Kurtovića in Gabra Dobrovoljca. »Almina zelo dobro poznam, enako Gabra. Poosebljata to, kar si Mura želi, torej to, kar želijo navijači. Sta nepopustljiva borca, ki gresta vedno do konca, preko sebe, preko bolečin in stresnih stvari. Glede taktičnih stvari, pa sta oba igralca, ki lahko igrata v visokem tempu in lahko to ponavljata skozi celotno srečanje,« pravi. Želja v prestopnem roku je seveda tudi ta, da se nadomesti odhod Mirlinda Dakuja. »Želimo se okrepiti predvsem v napadalnem delu in potrebujemo nogometaše, ki so sposobni doseči gol in si tudi sami ustvarjati priložnosti za zadetek. To je kar se tiče športnega vidika, drugi kriteriji pa so seveda tudi karakter, motorika in pripadnost ekipi. Je pa to stvar, kjer moramo biti zelo potrpežljivi, saj je potrebno igralce izbrati pravilno in brez paničnih odločitev«.

Ogrodje ekipe je do zdaj ostalo dokaj nespremenjeno in je po mnenju trenerja dobro. »Nočem se ponavljati, ampak moramo vedeti, da začenjamo neko novo zgodbo, prenovo. Skupaj z vodstvom kluba poskušamo to storiti čimprej,« pravi Grabić, ki se na koncu dotakne še jutrišnje prve pripravljalne tekme, ko bo nasprotnik bosanski Zrinjski Mostar. »Poudarek bo na stvareh, ki smo jih trenirali v tem tednu, predvsem to, da bomo v fazi napada nekoliko bolj potrpežljivi in da ne bomo žog izgubljali prehitro ter bomo ohranili usmerjenost proti golu. Podobno v fazi branjenja, zanimajo nas osnovni principi in ne bo veliko navodil nogometaše. Poskušali bomo to, kar smo v desetih dneh trenirali, prikazati na igrišču. Minutaža bo porazdeljena, da bo tudi dovolj varno za igralce v tem času priprav«.

Minimalno 8 znakov