Gregor Balažic na konferenci TransferRoom v Lizboni

Tehnični direktor Mure Gregor Balažic se je te dni mudil na konferenci TransferRooma v Lizboni, kjer so bili prisotni klubi iz 59 držav.

TransferRoom je spletna platforma, ki klubom omogoča, da lažje naveže stike s klubi in tako začne sodelovanje bodisi glede prestopov igralcev, bodisi glede strateškega sodelovanja in izmenjave dobrih praks. Prestopa Filippa Tripija iz Rome in Bena Cottrella iz Arsenala v Muro ter prestop Tia Cipota v Spezio so eni od rezultatov udejstvovanja na spletni platformi TransferRoom.

Govorca na letošnji konferenci v Lizboni, ki so se je udeležilo predstavniki 280 klubov iz 59 držav (in iz 92 lig), sta bila Victor Orta, športni direktor Seville in Paulo Fonseca, glavni trener Lilla. Beseda je tekla o tem, na katere kriterije je pomembno biti pozoren pri ustoličenju pravega glavnega trenerja in kakšne izzive to prinaša, govora pa je bilo tudi o tem, kako vzpostaviti uspešno sodelovanje na relaciji med glavnim trenerjem in športnim direktorjem.

Dogodek je med drugim služil tudi mreženju in sestankovanju z drugimi klubi, verificiranimi agenti in ostalimi deležniki v nogometu. Gregor Balažic se je med drugim sestal s predstavniki naslednjih klubov: Juventus, Liverpool, PAOK, Newcastle, Red Bull Salzburg, Atletico Mineiro, ZTE, Ujpest, Puskas Akademia, Pandev Brera, LASK, Lechia Gdansk, KV Beerschot, Aris Limassoll, Aberdeen, Legia Warsaw, Dinamo Bucharest, Rapid Bucharest, DAC Dunajska Streda, TSC, Sabah Azerbaijan, HB Koge, Wadi Degla Kairo in Viborg. Sestal pa se je tudi s predstavnikom agencije GestiFute, katero vodi Jorge Mendes, ki med drugim zastopa Cristiana Ronalda.

Balažic se je s predstavniki omenjenih klubov in agencije pogovarjal o potencialih medklubskega sodelovanja, prodaje in nakupov nogometašev, ob tem pa zbiral izkušnje in dobre prakse iz vseh področij delovanja klubov na najvišji ravni.

Minimalno 8 znakov