Hladen tuš v Fazaneriji, čarno-bejli klonili proti Celju

V 30. krogu Prve lige Telemach smo v Fazaneriji klonili proti Celju z 2 : 0.

NŠ Mura : Celje 0 : 2 (0 : 1)

Bizjak 42./11-m, Ikwuemesi 57.

NŠ Mura: Mihelak, Kuzmić, Cipot, Morris, Beganović, Zličić (od 58. Kous), Tripi (od 77. Šimkus), Kasalo (od 65. Petković), Klepač, Daku, Šarić (od 77. Šroler).

Srečanje pred lepo popolnjeno Fazanerijo ni prineslo želenega rezultata. V prvem polčasu veliko priložnosti gledalci niso videli, prvo resnejšo je imel v 23. minuti Niko Kasalo, ki je z glavo po podaji Srđana Kuzmića meril preko vrat. V 24. minuti priložnost za Celje, Aljoša Matko je z desne meril mimo vrat Klemna Mihelaka. V 41. minuti pa hladen tuš v Fazaneriji. Po nespretni reakciji v kazenskem prostoru so gostje prišli do enajstmetrovke, ki jo je uspešno realiziral Lovro Bizjak.

V 54. minuti stoodstotna priložnost za čarno-bejle. Po zmedi pred vrati Celja se je sam pred Matkom Obradovićem znašel Mirlind Daku, uspešnejši je bil celjski vratar. Kazen je sledila tri minute kasneje, ko je Charles Ikwuemesi sam stekel proti Mihelaku in ga premagal za 2 : 0. V 60. minuti je sreča Murašem obrnila hrbet, po strelu Mihaela Klepača se je žoga od prečke odbila nazaj v polje. Do konca tekme si pravih priložnosti čarno-bejli niso več priigrali, gostje pa so bili nevarni iz protinapadov, a premalo natančni in ostalo je pri zmagi Celja z 2 : 0.

Minimalno 8 znakov