Iz Domžal s polnim izkupičkom

V 10. krogu Prve lige Telemach smo gostovali v Domžalah in prišli do zmage z 2 : 0.

NK DOMŽALE – NŠ MURA 0 : 2 (0 : 1)

Shabanhaxhaj 44., Maruško 70.

NŠ Mura: Mihelak, Kous, Dobrovoljc, Proleta, Jurišić, Kurtović, Trontelj, Maruško (od 80. Brkić), Kasalo (od 46. Tripi), Shabanhaxhaj, Maroša (od 92. Petković).

Muraši smo se v 10. krogu Prve lige Telemach pomerili z Domžalami in prišli do četrte zaporedne zmage v gosteh. Srečanje ob Kamniški Bistrici so bolje začeli domači, ki so imeli v prvem polčasu pobudo in si preko Danijela Šturma in Luke Topalovića priigrali nekaj polpriložnosti, resneje pa vrat Klemna Mihelaka niso uspeli ogroziti. Čarno-bejli so dobro reševali tudi številne podaje iz kota, kjer sta bila kot po pravilu najvišja Borna Proleta in Gaber Dobrovoljc. Ob koncu prvega polčasa pa vodstvo Mure. Almin Kurtović je podal do Dardana Shabanhaxhaja, ta je s finto iz igre vrgel domačega branilca, ga v sprintu prehitel in natančno zaključil za vodstvo z 1 : 0.

Takoj v začetku drugega polčasa nova priložnost za Shabanhaxhaja. Maroša je žogo poslal v prostor, Dardan je prišel pred vrata domačih, preigral branilca, nato pa sprožil mimo vrat. Na drugi strani so domači poizkušali preko Šturma, njegova strela sta zletela preko vrat. V 70. minuti pa povišanje vodstva na 2 : 0. Ponovno podaja Maroše do Shabanhaxhaja, ta je bil hitrejši med tremi domačimi branilci, nato pa žogo odložil Maticu Marušku, ki je iz sedemnajstih metrov neubranljivo zadel v levi zgornji kot. Domači so krenili vsaj po znižanje izida, a so Muraši dobro odbili vse napade in še drugič zapored slavili z 0 : 2.

Minimalno 8 znakov