Iz Kidričevega s polnim izkupičkom

V 5. krogu Prve lige Telemach smo gostovali v Kidričevem in se domov vrnili z novimi tremi točkami.

Aluminij – NŠ Mura 0:1 (0:1)

Kasalo 17.

NŠ Mura: Mihelak, Jurišić, Sadriu (75./Dobrovoljc), Morris, Trontelj (75./Cottrell), Shabanhaxhaj, Kurtović, Maruško, Kous (60./Proleta), Kasalo (89./Tripi), Maroša (75./Jovićević).

Muraši smo v 6. krogu PLT prišli do druge zmage, še drugič se s polnim izkupičkom vračamo iz gostovanja. Prvo priložnost na tekmi je imel Amadej Maroša, ki je z roba kazenskega prostora meril naravnost v domačega vratarja. Maroša se je znašel v vlogi asistenta v 17. minuti, ko je odložil žogo za Nika Kasala, ta pa je iznajdljivo z natančnim strelom premagal domačega vratarja. Do konca prvega polčasa so imeli Kidričani dve priložnosti po prekinitvah, enkrat je dobro posredoval Klemen Mihelak, drugič se je žoga od prečke odbila izven igrišča.

V nadaljevanju takoj priložnost za čarno-bejle, Almin Kurtović je z roba kazenskega prostora meril točno v Pridgarja. Nato je ponovno poizkušal Kasalo, njegov strel z glavo je Pridgar odbil v kot. Domači so bili najbližje izenačenju v 68. minuti, ko se je Jovanović sam znašel pred Mihelakom, a je slednji ostal nepremagan. Do konca tekme so domačini skorajda zatresli lastno mrežo, rešila jih je vratnica, strel Dardana Shabanhaxhaja pa je zletel mimo vrat in ostalo je pri minimalni zmagi Mure.

Minimalno 8 znakov