Jernej Repina in Vladimir Kokol pred začetkom prvenstev selekcij U17 in U15

Pred začetkom prvenstev U17 in U15 smo se pogovarjali s trenerjema Jernejem Repino in Vladimirjem Kokolom.

Fante selekcije U17 v letošnji sezoni vodi Jernej Repina, njegov pomočnik pa je Aleksander Nedižavec.  Jernej je za klubsko spletno stran odgovoril na nekaj vprašanj pred začetkom prvenstva.

Opravili ste poletne priprave, kako ste zadovoljni z njihovim potekom?

S pripravami na jesenski del tekmovanja smo v celoti zelo zadovoljni. Treningi so potekali po začrtanem planu, tako da nam je vsebinsko uspelo izpeljati vse treninge. Pristop, volja in želja je bila pri fantih na visokem nivoju, kljub temu da je bila večina treningov naporna, kar je bilo za nekatere fante tudi prvič v karieri.

Odigrali ste tudi nekaj pripravljalnih srečanj. So fantje na njih zadovoljili pričakovanja?

Na pripravljalnih tekmah smo veliko rotirali in preizkušali določene stvari, tudi minutaža je bila razdeljena med vse fante večinoma enako. S prikazanim na odigranih tekmah smo v večini zadovoljni, je pa še ostalo nekaj stvari odprtih. Na žalost nam je za zadnjo pripravljalno tekmo zagodlo vreme in je bila tekma odpovedana.

Kako ste zadovoljni z novinci, ki so se ekipi priključili v tem prestopnem roku?

Z novinci, ki so se priključili ekipi, smo zadovoljni. Okrepitve so dodana vrednost ekipi, fantje vhodnega letnika pa so prav tako pokazali, da imajo znanje in kvaliteto, ter lahko pomagajo ekipi da bo še boljša in da bo konkurenca v ekipi večja.

Kakšni so torej cilji za letošnjo sezono?

Cilji morajo biti vedno visoki, ampak tudi realni. Poznamo situacijo od lani in vemo, kaj si želimo letos. Mura se mora vedno boriti za vrh. Je pa to proces, ki traja in ne pride čez noč. Naš cilj je, da smo konkurenčni ekipam na vrhu in da postajamo iz tekme v tekmo boljši, ter na tak način rastemo kot ekipa.

Kako želite da izgledajo kadeti Mure pod vašim vodstvom?

Skupaj s celotnim trenerskim delom ekipe si želimo, da je ekipa organizirana, kompaktna, mentalno močna in nepopustljiva. Želimo si, da si igralci upajo igrati nogomet, se ne bojijo napak, hkrati pa se morajo zavedati svoje odgovornosti tako na igrišču kot tudi izven njega, ter da jih ob vsem tem krasi zmagovalna mentaliteta.

 

Pogovarjali smo se tudi s trenerjem selekcije U15, ki jo vodi nekdanji Muraš Vladimir Kokol, njegov pomočnik pa je prav tako nekdanji igralec Mure, Mitja Flisar.

Poletne priprave so za vami, kako ste zadovoljni z njihovim potekom?

Priprave so potekale brez težav, fantje so odlično opravili svoje delo skozi celotne priprave, tako da smo lahko zadovoljni s potekom priprav in pristopom ter načinom dela igralcev.

Med samimi pripravami ste odigrali nekaj pripravljalnih srečanj. So fantje zadovoljili pričakovanja?

Pripravljalne tekme so eno, prvenstvo pa je nekaj čisto drugega. Mi smo pripravljalne tekme igrali z namenom, da preizkusimo določene principe v igri, ter seveda igralce same. Fantje so se držali navodil in odigrali po pričakovanjih, ter nam dali odgovore, ki smo jih iskali.

Kakšni so cilji v letošnji sezoni?

Cilji v letošnji sezoni so v prvi fazi to, da fantje napredujejo in se razvijejo na igrišču in tudi osebnostno. Seveda pa je tekmovalni cilj to, da smo na koncu sezone kar se da visoko na lestvici.

Kaj si želite, da bo v letošnji sezoni krasilo vašo ekipo?

Želim si nepopustljivost, fanatično borbenost in homogenost v ekipi.

 

Minimalno 8 znakov