Jesenski del Murašev skozi številke

Za nami je jesenki del prvenstva, ki se je končal predčasno. Pogledali smo, kaj pravijo številke po devetnajstih odigranih krogih v letošnjem prvenstvu.

Vse do februarja bodo nogometne zelenice počivale, vsaj kar se tiče Prve lige Telemach. Jesenski del prvenstva je predčasno končan, saj je bil zadnji krog zaradi vremenskih razmer in prestavljenih tekem, ki se še morata odigrati, premaknjen na spomladanski del prvenstva. Muraši smo tako leto 2023 sklenili z dvema zaporednima domačima zmagama, s katerima smo izboljšali svoj položaj na lestvici.

Čarno-bejli se po koncu jeseni nahajamo na šestem mestu, zbrali smo 25 točk, ob tem pa vknjižili sedem zmag, štiri remije in osem porazov. Prvi strelec Murašev je Dardan Shabanhaxhaj, ki je dosegel sedem zadetkov, sledi Amadej Maroša s štirimi zadetki, Žan Trontelj in Matic Maruško sta zadela po dvakrat. Med strelce se je vpisalo še šest nogometašev, ki so dosegli po en zadetek, to so Emir Saitoski, Niko Kasalo, Nikola Jovićević, Borna Proleta, Roko Jurišić in Filippo Tripi.

Maroša, ki je drugi strelec ekipe, je obenem tudi prvi asistent čarno-bejlih, saj je prispeval štiri asistence, po tri sta dodala Shabanhaxhaj in Žiga Kous. Fillipo Tripi in Nikola Jovićević sta soigralcem asistirala pri dveh zadetkih, po eno asistenco pa imajo še Jaka Domjan, Borna Proleta, Matic Maruško, Žan Trontelj in Almin Kurtović.

Največ minut v prvem delu sezone je zbral Dardan Shabanhaxhaj, in sicer 1657, Klemen Mihelak je zbral 1620 minut, Matic Maruško pa 1614. Muraši imamo tretji najboljši obisk na tekmah, ko je govora o domačih tekmah, pa smo na drugem mestu, takoj za Mariborom.

TOČKE – 25 (7 zmag, 4 remiji, 8 porazov)

NAJBOLJŠI STRELEC – Dardan Shabanhaxhaj (7 zadetkov)

NAJBOLJŠI ASISTENT – Amadej Maroša (4 asistence)

NAJVEČ MINUT – Dardan Shabanhaxhaj (1657 minut)

GOL RAZLIKA – 21 : 27

Minimalno 8 znakov