Jesenski del Murašic skozi številke

Za nami je jesenski del prvenstva v 1. SŽNL, nogometašice ŽNK Mura Nona pa so prvi del zaključile brezhibno - brez izgubljene točke, z vsemi možnimi točkami.

Nogometašice ŽNK Mura Nona so jesenski del prvenstva nadaljevale tam, kjer so zaključile lansko sezono – na zmagovalnih tirnicah. Varovanke Bojana Jančarja so dobile vseh dvanajst tekem v jesenskem delu sezone, in sicer ob impresivni gol razliki 103 : 3. Murašice so dobile tudi edini derbi v letošnji sezoni doslej, ko so doma z 1 : 0 premagale ŽNK Olimpija Ljubljana, strelka zmagovitega zadetka je bila Noelle Vilčnik. Murašice imajo sicer trenutno tudi dve najvišji zmagi v dosedanjem poteku prvenstva, proti ŽNK Gažon so slavile z 19 : 0, proti ŽNK Krim pa z 19 : 1.

Najboljša strelka čarno-bejlih v prvem delu sezone je bila Yana Malakhova, ki je dosegla osemnajst zadetkov, enega manj je dosegla Noelle Vilčnik, kapetanka Špela Kolbl pa je pri petnajstih zadetkih. Dvomestno število zadetkov je dosegla še Neli Hofman, ki je trenutno pri številki dvanajst. Med strelke se je vpisalo štirinajst nogometašic.

Špela Kolbl je v jesenskem delu prvenstva zbrala največ minut, in sicer 1059. Sledi Iva Kocijan z 962 minutami in Yana Malakhova z 935 minutami. Jančar je priložnost sicer v tem delu prvenstva ponudil 23 nogometašicam. Tekme ŽNK Mura Nona so bile tudi najbolj obiskane v jesenskem delu prvenstva, največ gledalcev se je zbralo na tekmi prvega kroga proti ŽNK Ljubljana, in sicer 300.

TOČKE – 36 (12 zmag, 0 remijev, 0 porazov)

NAJBOLJŠA STRELKA – Yana Malkhova (18 zadetkov)

NAJVEČ MINUT – Špela Kolbl (1059 minut)

GOL RAZLIKA – 103 : 3

Minimalno 8 znakov