Kaj pravi statistika za sezono, ki je za nami?

Sezono 2022/23 smo sklenili na petem mestu, v zadnjem krogu premagali Koper in bili po točkah izenačeni z Domžalami, a zaradi manjšega števila doseženih zadetkov v gosteh ostali brez kvalifikacij za Konferenčno ligo.

Za nami je sezona, v kateri je bilo kar nekaj vzponov in padcev, na koncu se moramo zadovoljiti s petim mestom. Letos smo na 36 tekmah dosegli 13 zmag, 13 remijev in doživeli 10 porazov, vse to ob gol razliki 50 : 45. V Fazaneriji smo osvojili 30 točk, v gosteh pa 22, kar pomeni, da smo bili četrta najboljša domača ekipa in šesti po osvojenih točkah v gosteh.

Najboljši strelec čarno-bejlih v letošnji sezoni je bil Mirlind Daku, ki je na 33 tekmah dosegel 19 zadetkov in le za zadetek zaostal za dosežkom Nusmirja Fajića, ki je v sezoni 2011/12 dosegel 20 zadetkov. Na drugem mestu je Mihael Klepač, ki je v polno meril sedemkrat, po trikrat pa sta mrežo nasprotnikov zatresla Nikola Petković in Darick Kobie Morris.

Najboljša asistenta čarno-bejlih v letošnji sezoni sta bila Žiga Kous in Mihael Klepač, oba sta prispevala po sedem asistenc, s štirimi sledi Martin Šroler, tri je dodal Matic Maruško. Največ minut v letošnji sezoni je odigral Kai Cipot (3060), sledita mu Amar Beganović (2793) in Mirlind Daku (2781). Klemen Mihelak je v letošnji sezoni branil na 26 tekmah, na devetih je svojo mrežo ohranil nedotaknjeno.

Domače tekme čarno-bejlih si je v Fazaneriji letos ogledalo 38.481 gledalcev, oziroma 2137 na tekmo, kar je drugi najboljši obisk, takoj za Mariborom, ki ga je doma povprečno spremljalo 3383 gledalcev.

Minimalno 8 znakov