Kako so se odrezale mlajše selekcije?

Mladinci po trilerju do zmage v Velenju, mlajše selekcije začele s turnirjem Nevron Cup.

U19: ZMAGA V VELENJU

Mladinci so na izjemno atraktivni tekmi v Velenju prišli do zmage s 5 : 4. Muraši so se v Velenju pomerili z Rudarjem in do vodstva prišli že v 5. minuti, ko je podajo iz prostega strela v gol pretvoril Sašo Lovrec. Sledilo je izenačenje domačinov, Muro pa je drugič v vodstvo popeljal Niko Graj. Velenjčani so nato še enkrat izenačili na 2:2, kar je bil tudi rezultat polčasa. V drugem polčasu smo spremljali ofenzivo Murašev, ki so komaj v 74. minuti uspeli priti do novega vodstva z zadetkom Luke Baša, ki je odbito žogo spravil preko vratarja. Za prvo vodstvo z dvema zadetkoma je poskrbel Luka Turudija z lepim strelom po tleh. Rudar je nato uspel znižati vodstvo, vendar je Jaka Domjan tri minute pozneje uspešno realiziral enajstmetrovko. Pred koncem srečanja je bil izključen vratar Jan Lampret, zato je v vrata stopil Turudija, ki je prejel zadetek iz prostega strela za končnih 4:5.

U13: TURNIR NEVRON CUP

Selekcija U13 tudi letos igra v ligi Nevron Cup, ki se je letos začela v Celju. Muraši so odigrali tri tekme in doživeli dva poraza ter enkrat remizirali. Čarno-bejli so klonili proti Aluminiju in Triglavu ter remizirali s Krškim. Igrali so Jakob Erniša, Matic Kozar, Matic Kovačec, Tim Jerebic, Maksimiljan in Gal Petek, Vid Jerebic, Luka Lejko, Žiga Svetec, Nejc Špur, Nian Kerec, Vuk Bajić, Maj Buček, Rok Banfi, Samuel Urbanič Rudolf in Taj Ošlaj.

U12: ŠTIRI TEKME, ŠTIRI ZMAGE, BREZ PREJETEGA ZADETKA

Selekcija U12 je odigrala štiri tekme na prvem turnirju Nevron Cup v Rogaški Slatini. Muraši so na štirih tekmah štirikrat slavili in ob tem niso dobili niti enega zadetka. Čarno-bejli so premagali Rogaško, Dravinjo, Celje in Aluminij. Za Muro so pod vodstvom trenerja Blaža kousa igrali Tim Hajdinjak, Ahil Gačevič, Jon Kous, Jaša Ratnik, Nik Maglica, Nino Šaruga, Tim Vukan, Nel Zemljič, Aljaž Farič, Luka Špoljarić, Bine Varga, Đorđe Petrovič, Lan Slana, Anže Škof, Rok Perkič in Kleo Vučak.

U11: DVE ZMAGI, REMI IN PORAZ

Selekcija U11 se je udeležila turnirja Nevron Cup v Celju, kjer je vknjižila dve zmagi, remi in poraz. Za čarno-bejle so pod vodstvom trenerja Nika Kisilaka igrali Niko Jerič, Vid Petkovič, Luka Pok, Maj Ülen, Vid Horvat, Jaša Serec, Til Toplak, Maks Horvat, Gaj Erjavec, Žiga Luk in Leo Koša.

U10: DVE ZMAGI, REMI IN PORAZ

Selekcija U10 se je udeležila turnirja Nevron Cup v Celju in prišla do dveh zmag, remija, enkrat pa so bili poraženi. Muraši so premagali Rudar in Aluminij, klonili proti Litiji ter remizirali s Celjem. Za Muro so igrali Niko Valec, Lian Debelak, Jakob Celec, Juš Kekec, Ivo Vanič, Žak Valner, Alen Mašič, Gal Pečič, Saša Cotter, Anej Slana, Lamin Šavel in Tjan Šadl.

U9: ERIK JANŽA CUP

V nedeljo se je v Puconcih odvijal turnir Erik Janža Cup. Naša selekcija je tekmovala z dvema ekipama, in sicer Mura Črni in Mura Beli. Mura Črni so v predtekmovanju zabeležili dva poraza in enkrat slavili ter se niso uvrstili v nadaljevanje turnirja. Mura Beli so v predtekmovanju premagali Bakovce ter ŽNK Mura in klonili proti Radgoni 2 ter se uvrstili v četrtfinale, kjer so morali priznati premoč Nafti. Za Muro so igrali Neo Klobasa, Vid Kous, Anej Špur, Anže Benko, Anej Marič, Marko Serec, Filip Pelemiš, Timej Jauk, Liam Horvat, Luka Ošlaj, Vid Uršič, Tian Šarkezi, Niko Gomboc in Jure Donko.

U8: TURNIRJA V LJUTOMERU IN PUCONCIH

Selekcija U8 se je v nedeljo udeležila turnirja Avto Rajh open 2023 v Ljutomeru in turnirja Erik Janža cup v Puconcih. Ekipo v Ljutomeru pod vodstvom trenerke Nuše Lašič so sestavljali: Jan Kežmah Papič, Jaša Poštrak, Adel Šavel, Sky Kolarič, Tai Lazar, Rok Vogrinčič, Nino Grah in Borjan Trajkoski. Ekipa je odigrala tekme proti ekipam NK Odranci, ŠN Sveti Martin in proti ekipi NK Veržeja. Po končanem skupinskem delu so se uvrstili v finale – na izpadanje, kjer so se po neodločenem izidu pomerili v kazenskih strelih. Končni rezultat je bil 2 : 1 za ekipo iz Odrancev. 

Ekipo v Puconcih pa so sestavljali igralci: Evan Pok, Saša Kekec, Jure Cipot, Nal Fijok, Lan Gruškovnjak, Lan Ülen in Tay Martinec. Pomerili so se proti ekipam NŠAB Rumeni, Nafta 2 in proti NK Rakičanu. Vodil jih je trener Robert Jerič.

U7: DRUGO MESTO NA AVTO RAJH OPEN

Selekcija U7 se je ta vikend mudila na Avto Rajh Open v Ljutomeru. Za čarno-bejle so igrali Tilen Vöröš, Tjaž Sever, Filip Tuyisenge, Nejc Horvat, Oskar Horvat, Mateo Cipot, Vid Novak in Jan Kofjač. Ekipa je pod vodstvom Nuše Lasič odigrala pet tekem, dosegla štiri zmage in bila enkrat poražena ter turnir končala na drugem mestu.

Minimalno 8 znakov