Kako so se ta teden odrezale naše mlajše selekcije?

Zmaga mladincev in selekcije U15.

MLADINCI: ZMAGA PROTI ALUMINIJU

V soboto zaradi reprezentančnih aktivnosti ni bilo odigrano prvenstvo v 1. SML. Mladinci kljub temu niso mirovali, ampak so premor izkoristili za prijateljsko tekmo. V Kidričevem so gostovali pri Aluminiju in prišli do zmage z 2 : 0. Za čarno-bejle sta zadela Luka Turudija in Žan Buček. Igrali so Šumenjak, Črnko, Buček, Lovrec, Brkić, Domjan, Štefanec, Rantaša, Graj, Turudija, Lampret, Ignjič, Jelovica, Ozbetič, Nedeljko in Baš.

KADETI: PORAZ PROTI ALUMINIJU

Tudi kadeti so odigrali prijateljsko tekmo proti sovrstnikom iz Kidričevega. Čeprav so pokazali dopadljivo igro s kar nekaj priložnostmi, so se zmage 1 : 0 na koncu veselili Kidričani. Igrali so Rantaša, Tomašič, Kolbl, Sečkar S., Ružič, Močiler, Leljak, Brdik, Uranek, Kosi, Fišer G., Voroš, Rec, Jerebic, Ignjič, Bencak, Kovačič, Kosi J., Fišer J.

U15: VISOKA ZMAGA PROTI JARENINI

V soboto je selekcija U15 odigrala novo prvenstveno tekmo, tokrat proti ekipi Jarenine in slavila s 6 : 0. Za Muraše sta dvakrat zadela Nejc Bencak in Filip Andrejčak, po en zadetek sta dodala Maj Balažic in Jan Kovačič. Za čarno-bejle so igrali Roko Žganec, Jan Kovačič, Lado Ratkai, Blaž Kovač, Matic Husar, Anej Kerman, Amadej Filipčič, Jure Kosi, Jaka Fišer, Nejc Bencak, Maj Balažic, Filip Andrejčak, Anže Kolmanko, Jaka Zamuda, Gal Vršič in Tim Čurman.

U14: VISOKA ZMAGA PROTI AVSTRIJCEM

Selekcija U14 se je pomerila z ekipo JAZ Leoben iz sosednje Avstrije in prišla do visoke zmage s 7 : 0. Za Muro so pod vodstvom trenerja Nejca Jana Matisa zaigrali Žiga Grah, Ajdin Dulič, Matevž Klemenčič, Jaša Nusdorfer, Lan Šalamun, Matic Hanc, Gal Vršič, Jure Kosi, Nejc Roman Leljak, Jan Fras, Jakob Cigüt, Alex Vukan, Maks Felicijan,Gabriel Gostan, Luka Kreslin, Žiga Cipot, Nikola Spasojevič, Tristan Rantaša in Enej Krček.

U11: TRINAJSTO MESTO V UMAGU

Selekcija U11 se je udeležila mednarodnega turnirja Umag trophy 2023. V skupinskem delu so odigrali sedem tekem, ob tem pa zabeležili pet zmag in dva neodločena izida in končali na drugem mestu ter se prebili v zlato skupino. V osmini finala je bila po streljanju kazenskih strelov boljša ekipa Jadran Poreč, v razigravanju od devetega mesta naprej, pa so bili, prav tako po streljanju kazenskih strelov, boljši nogometaši Maribora. Muraši so tako osvojili 13. mesto. Za Muro so pod vodstvom trenerja Blaža Kousa igrali Ahil Gačevič, Tim Hajdinjak, Nik Maglica, Bine Varga, Aljaž Farič, Erik Černela, Nino Šaruga, Kleo Vučak, Luka Špoljarić, Đorđe Petrovič, Jaša Ratnik, Jon Kous, Nel Zemljič, Tim Vukan in Rok Perkič. 

U11 OŠ: PRVIČ NA TURNIRJU V UMAGU

Selekcija OŠ U11 se je prvič udeležila turnirja v Umagu, nastopilo je 64 ekip iz šestih držav. Muraši so se pomerili proti ekipam HSV Klagenfurt, NK Radnički Županja, ND Slovan Rdeči, NK Radomlje Rumeni, ND Primorje, ND Dravinja in Rudar Velenje Zeleni. Pod taktirko glavnega trenerja Roberta Jeriča so igrali Tian Štrakl, Gal Grah, Jan Rantaša , Žiga Trplan, Jakob Kolar, Adin Alibašič, Rene Baranja, Eldar Jusić, Taj Špirič, Nejc Nusdorfer, Nejc Lončar, Lan Slana, Mark Malačič in Urban Cigüt.

U9: 13. IN 33. MESTO V UMAGU

Selekcija U9 je gostovala na turnirju Umag Trophy, kjer je igralo 61 ekip. Muraši so sodelovali z dvema ekipama, in sicer Mura Črni ter Mura Beli. Za ekipo Mura Črni so igrali Niko Valec, Svit Recek, Jakob Celec, Žak Valner, Žak Poštrak, Alen Mašič, Lamin Šavel, Saša Cotter, Anej Salana, Gal Pečič, Tijan Cener in Blaž Pučko. Za ekipo Mura Beli so igrali Lian Debelak, Liam Pavel, Rok Škraban, Lukas Kokaš, Juš Kekec, Neo Ficko, Žan Kerčmar, Kai Hajdinjak in Noel Škaper. Mura Črni so v predtekmovalni skupini z gol razliko  28:2 končali na drugem mestu, nato pa so v zlati skupini dvakrat klonili proti NK Poreč Jadran in NK Maribor ter na koncu zasedli trinajsto mesto. Mura Beli so bili v predtekmovanju peti, nato pa premagali Dravinjo in Zarico Kranj, kar je zadostovalo za 33. mesto.


ŽNK MURA NONA

U15: ZMAGA IN PORAZ

V soboto je selekcija U-15 odigrala dve prijateljski tekmi v Trbovljah. Prvo tekmo so Murašice odigrale proti ŽNK Tabor Maribor ter zmagale z rezultatom 1 : 5. Za Murašice so zadele Marij Branšperger, Angelina Brčerević, Deja Linhard, Katinka Pevnik Skaza in Nella Gjergjek. Drugo tekmo so odigrale proti DNK Trbovlje ter izgubili 3 : 0. Za ŽNK Mura Nona so igrale Tiara Recek, Marij Branšperger, Alja Škaper, Alja Horvat, Lana Kavaš, Deja Linhard, Lara Zorman, Dominika Pušenjak, Katinka Pevnik Skaza, Angelina Brčerević, Nella Gjergjek, Tara Šinkec in Sara Žabota.

U11: ZMAGA PROTI TURNIŠČU

V sredo je selekcija U11 odigrala prijateljsko tekmo proti fantom iz NK Turnišče. Po začetnem prvem golu Ruby Šuster, je dvakrat zapored zadela Teja Horvat. Za 4 : 0 je še enkrat zadela Ruby Šuster, nato so svoj prvi gol zadeli še fantje iz Turnišča. Na 5 : 1 je povišala Ela Škodnik, sledil je zadetek nogometašev Turnišča, nato pa so sledili trije zadetki Alise Eme Pucko za končnih 8 : 2. Igrale so  Alisa Ema Pucko, Anja Dravec, Zala Kreft, Elena Kocet, Teja Horvat, Ajda Artenjak, Teja Duh, Ruby Šuster, Klara Baša, Maša Cvetko, Ela Škodnik, Zoja Rituper.


Minimalno 8 znakov