Kako so se ta teden odrezale naše mlajše selekcije?

Zmaga mladincev, kadetov in selekcije U15.

MLADINCI: ZMAGA PROTI DOMŽALAM

V soboto je bil odigran 18. krog v 1. SML. Naši mladinci so se odpravili na težko gostovanje v  Domžale. V tekmo so naši fantje krenili odločno in borbeno in po pol ure igre uspeli zadeti v polno in na polčas odšli z minimalno prednostjo. V drugem polčasu so z dobro igro nadaljevali in po nekaj zapravljenih priložnosti vendarle uspeli zadeti še drugič. Ob koncu tekme so domači nekoliko pritisnili, ampak rezultat je ostal nespremenjen. Za čarno-bejle sta zadela Luka Turudija in Niko Kasalo.

KADETI: PO PREOBRATU ZMAGA PROTI DOMŽALAM

Naši kadeti so v soboto odigrali 18.krog v 1. SKL. Gostovali so pri Domžalah, tekma je bila odigrana na Brdu pri Kranju ob prisotnosti VAR tehnologije. Domači so povedli z 1 : 0 in imeli še nekaj priložnosti, a so Muraši njihove napade uspeli odbiti. Tian Kosi je najprej rezultat poravnal na 1 : 1, za preobrat in zmago z 2 : 1 pa je poskrbel Matej Cener.

U15: VISOKA ZMAGA PROTI RUDARJU

V prvem spomladanskem kolu je selekcija U15 zabeležila visoko zmago, s 6 : 1 so premagali velenjski Rudar. Maj Balažic in Nejc Bencak sta zadela dvakrat, po en zadetek sta dodala Anže Rakovec in Anej Kerman. Za čarno-bejle so igrali Roko Žganec, Lado Ratkai, Jan Kovačič, Blaž Kovač, Matic Husar, Jaka Fišer, Anej Kerman, Nejc Bencak, Anže Rakovec, Maj Balažic, Jure Kosi, Tim Čurman, Matic Habjanič, Anže Kolmanko, Jaka Zamuda, Amadej Filipčič in Maks Horvat.

U14: PORAZ PROTI LEOBNU

V soboto se je selekcija U14 odpravila na gostovanje v sosednjo Avstrijo. Tam so odigrali prijateljsko tekmo proti selekciji U15 DSV Leoben in klonili z 2 : 0. Za Muro so igrali Ajdin Dulić, Žiga Grah, Tristan Rantaša, Žiga Kosi, Alex Vukan, Jakob Cigut, Maks Felicijan, Gabriel Gostan, Matic Hanc, Jan Fras, Matevž Klemenčič, Enej Krček, Luka Kreslin, Jaša Nusdorfer, Lan Šalamun, Gal Vršič, Jure Wolf in Nikola Spasojevič.

U13: DVE ZMAGI IN REMI

Še en Nevron Cup zimske lige je za selekcijo U13, ki je dobila dve tekmi eno remizirala. Strelci za Muraše so bili Nejc Leljak, Tanaj Kološa, Nani Bauer, Denisz Wachter in Jaša Kutoš. Za Muro so igrali Anej Štertak, Ty Rošker, Val Nai Matiš, Mark Durič, Etian Kuzma, Jan Kren, Tanaj Kološa, Nani Bauer, Jaša Kutoš, Nejc Leljak, Tim Perkič, Aljoša Sovič, Maks Ribaš,Denisz Wachter in Tim Horvatič.

U12: ZMAGA, REMI IN PORAZ

Selekcija U12 je ta vikend nadaljevala s turnirjem Nevron Cup v Trbovljah, kjer so odigrali tri tekme. Proti Celju so mladi Muraši slavili, proti Radomljam igrali neodločeno, proti Aluminiju pa izgubili. Za selekcijo U12 so igrali Jakob Erniša, Matic Kozar, Tim Jerebic, Miha Hajdinjak, Vid Jerebic, Rok Perkic, Žiga Svetec, Gal Jakob Horvat, Maksimiljan Petek, Vuk Bajić in Maj Buček.

U11: DVA PORAZA IN REMI

Selekcija U11 je odigrala tri tekme na tretjem turnirju Nevron Cup, ki se je  odvijal v Trbovlju. Muraši so klonili proti Celju in Radomljam ter remizirali z Aluminijem. Za Muro so igrali Tim Hajdinjak, Ahil Gačevič, Jaša Ratnik, Nik Maglica, Nino Šaruga, Erik Černela, Nel Zemljič, Aljaž Farič, Tim Vukan, Bine Varga, Luka Špoljarić, Đorđe Petrovič in Kleo Vučak. 

U10: SEDMO MESTO V UMAGU

Selekcija NŠ Mura U10 se je udeležila mednarodnega turnirja Umag Trophy 2023. V kategoriji U10 je nastopilo 52 ekip iz Slovenije, Hrvaške, Srbije, Italije, Madžarske, Avstrije in Bolgarije. Mladi Muraši so igrali v skupini F, kjer so nastopili še Crvena Zvezda, NK Domažale modri, NK Pohorje, NK Celje in NK Kety Emmi/Impol Bistrica. Skupinski del so zaključili na drugem boljši so bili le igralci Crvene Zvezde. V osmini finala so premagali ekipo NK Sava Kranj, sledil pa je četrtfinalni poraz proti NK Domžale rumeni. S porazom proti FC Nacional Sofia so muraši tudi zaključili s tekmovanjem in osvojili končno sedmo mesto. Pod taktirko glavnega trenerja Nika Kisilaka in pomočnika Roberta Jeriča so igrali Žiga Luk, Vid Petkovič, Luka Pok, Maj Ulen, Maks Horvat, Gaj Erjavec, Vanja Pelemiš, Vid Stane Polanič, Jaša Serec, Til Toplak, Niko Jerič, Leo Koša, Taj Rudaš in Vid Horvat.

U8: SEDMO MESTO V UMAGU

Selekcija U8 se je udeležila mednarodnega turnirja Umag Trophy 2023, kjer je sodelovalo 48 ekip. Muraši so bili v skupini H, kjer so bile še ekipe FC Atacante, NK Istra 1961, NK Petrovija, NK Šampion Celje in NK Rudar Velenje. Najprej so s 4 : 1 premagali Rudar, sledili sta še zmagi z 1 : 0 proti Atacanteju in 3 : 0 proti Petroviji. Sledili sta še zmagi proti Šampion Celje in NK Celje ter poraz proti NK Istra 1961. Sledila je tekma četrtfinala proti Crveni Zvezdi, kjer so mladi Muraši klonili z 1 : 0. Sledil je remi proti Mariboru in poraz po enajstmetrovkah ter končno sedmo mesto. Za Muro so igrali Izak Žalig, Niko Gomboc, Vid Kous, Jure Donko, Anej Špur, Anže Benko, Neo Klobasa, Filip Pelemiš, Anej Marič in Marko Serec.


ŽNK MURA NONA

U17: REMI PROTI ŽNK CERKLJE

V soboto je s prvenstvom začela selekcija U17. Nasprotnice so bile ŽNK Cerklje, rezultat je bil 1 : 1. Nogometašice so prikazale borbeno in kolektivno igro, igralo je kar nekaj nogometašic iz selekcije U15. Na koncu je za zmago zmanjkalo malo moči in sreče. Igrale so Teja Truntič, Neža Hrga, Lana Jakšič, Lara Zorman , Hana Serec, Ana Marija Kršljin Stojič, Glorija Štapek, Lana Pika Sešek , Katinka Skaza Pevnik, Dominika Pušenjak, Alja Horvat in Jana Žižek in Ajda Imre.

PORAZ PROTI DANKAM

V četrtek je bila odigrana prijateljska tekma proti SFB OURE iz Danske. Ekipa je bila sestavljena iz selekcij U13, U15 in U17. Danke so slavile s 5 : 1, za Murašice so igrale Tiara Recek, Ana Marija Kršljin-Stojič, Lana Curman, Hana Serec, Marij Branšperger, Alja Škaper, Lara Zorman, Neva Kalamar, Nella Gjergjek, Tara Šinkec, Lara Kavaš, Eva Duh, Daša Stajnko, Alja Horvat, Sara Žabota,  Alina Halas, Ana Kralj in Angelina Brčerević.

U13: ČETRTO MESTO V MARIBORU

V soboto smo je bil odigran turnir na Taboru v Mariboru, kjer je selekcija U13 osvojila četrto mesto. Dekleta so prikazala dobre igre, bilo je nekaj pomanjkljivosti, ki jih je potrebno odpraviti do prvenstva. Murašice so proti slavile proti ekipi Goričko Stanjevci, remizirale proti Aluminiju in klonile proti Cerkljam in Radljam. Za Murašice so igrale Nella Gjergjek, Eva Duh, Angelina Brčerević, Neva Kalamar, Tiara Recek, Ana Kralj, Alina Halas, Alja Škaper, Sara Žabota in Kaja Pucko.


Minimalno 8 znakov