Kako so se ta teden odrezale naše mlajše selekcije?

Zmaga mladincev, kadetov in selekcije U15.

MLADINCI: ZMAGA PROTI KOPRU

V nedeljo je selekcija U19 odigrala 22. krog v 1. SML, v Fazaneriji so gostili ekipo Kopra. Muraši so začeli odločno in že po desetih minutah vodili z 2 : 0, v polno sta merila Vid Štefanec in Nejc Nedeljko. Čarno-bejli so imeli v prvem delu več od igre, po nesrečnem odbitku pa so Koprčani prišli do znižanja na 2 : 1. V drugem polčasu so gledalci videli dobro igro, kar nekaj priložnosti, mreži pa se nista zatresli in ostalo je pri pomembni zmagi čarno-bejlih. Za Muro so igrali so Šumenjak, Črnko, Lovrec, Tomašić, Ignjič, Domjan, Štefanec, Nedeljko, Jelovica, Rantaša T., Baš, Rantaša M., Kasalo, Brkić in Ozbetič.

KADETI: ZMAGA PROTI KOPRU

Kadeti so v 22. krogu 1. SKL prišli še do četrte zmage na peti tekmi, tokrat je padel Koper. Kadeti so podobno kot mladinci odločno krenili v srečanje, po 17. minutah igre je bilo že 2 : 0, v polno sta merila Brdik in Uranek. Tudi v drugi polčas so Muraši krenili odločno in hitro zabili za 3 : 0, v polno je meril Kosi. Gostje so uspeli zadeti za 3 : 1, kaj več pa jim proti razpoloženim čarno-bejlin ni uspelo. Igrali so Lampret,Vidmajer, Kolbl, Uranek, Sečkar, Ružič, Rec, Leljak, Fišer, Kosi, Brdik, Rantaša, Jerebic, Cener, Kerman, Husar, Močiler in Ignjič.

U15: ZMAGA PROTI DRAVOGRADU

Selekcija U15 je prišla do nove zmage, v 23. krogu Lige U15 Vzhod so s 5 : 0 premagali Dravograd, rezultat po prvem polčasu je bil 1 : 0. Dvakrat je v polno meril Jure Kosi, po en zadetek pa so dodali Jaka Zamuda, Maj Balažic in Anej Kerman.

U14: VISOKA ZMAGA NAD APAČAMI

Odigran je bil 15. krog lige MNZ U17. Ekipa mladih Murašev se je mudila na gostovanju pri ekipi NK Apače in slavili s 5 : 1. Za čarno-bejle so zadeli Alex Vukan, Filip Andrejčak, Enej Krček, Matevž Klemenčič in Matic Hanc. Igrali so Žiga Grah, Jaša Nusdorfer, Gostan Gabriel, Rantaša Tristan, Matic Hanc, Jure Wolf, Jaka Zamuda, Luka Kreslin, Filip Andrejčak, Amadej Filipčič, Jakob Cigut, Matevž Klemenčič, Krček Enej, Lan Šalamun, Alex Vukan, Nikola Spasojevič in Žiga Cipot.

U13: PORAZ PROTI PUCONCEM

Selekcija U13 je odigrala tekmo MNZ lige U15 proti ekipi NK Kema Puconci Čarda U15 in izgubila z rezultatom 5:1. Edini strelec za NŠ Mura je bil Jan Kren, za čarno-bejle so igrali Anej Štertak, Ty Rošker, Mark Durič , Val Nai Matiš, Etian Kuzma, Jan Kren, Tanaj Kološa, Aljoša Sovič , Nejc Leljak, Jaša Kutoš , Matjaž Plevel, Nani Bauer, Tim Perkič, Denisz Wachter, in Jure Muraus.

U13 OŠ: ZMAGA PROTI GRADU

Ekipa NŠ Mura U13OŠ  je doma odigrala deseto spomladansko tekmo MNZ lige proti NK Grad. Muraši so slavili s 4 : 0, za čarno-bejle je dvakrat zabil Florart Čenaj, enkrat pa Vid Lindic in Dorian Mitov. Igrali so Rok Jančarič, Maks Ribaš, Hamza Telbiz, Vid Lindic, Mai Simonič, Dia Borovič, Aljaž Lenarčič, Žiga Kreft, Žan Gorza, Florart Cenaj in Dorian Mitov.

U12: DVE ZMAGI

Selekcija U12 je prejšnji teden nadaljevala z MNZ ligo U13 ter gostovala v Bakovcih. Muraši so bili boljši z rezultatom 0 : 7. V nedeljo so čarno-bejli na umetni travi gostili ekipo Feldbacha iz sosednje Avstrije ter slavili z rezultatom 5 : 1. Igrali so Jakob Erniša, Matic Kozar, Tim Jerebic, Vid Jerebic, Matic Kovačec, Žiga Svetec, Maksimiljan Petek, Miha Hajdinjak, Samuel Rudolf Urbanic, Nian Kerec, Vuk Bajić, Rene Grebenar, Nejc Špur, Gal Jakob Horvat in Maj Buček.

U11: PORAZ V ČETRTFINALU

Selekcija U11 se je udeležila mednarodnega turnirja FSR Masters U11 2023 v Wildonu. Med 24. ekipami iz petih držav so Muraši v predtekmovanju zasedli drugo mesto in se uvrstili v osmino finala. Tam so Muraši z 1 : 0 premagali Domžale, v četrtfinalu pa so bili po streljanju enajstmetrovk boljši nogometaši NK Bregan. Za Muro so igrali Ahil Gačevič, Jon Kous, Jaša Ratnik, Nik Maglica, Nino Šaruga, Erik Černela, Tim Vukan,  Bine Varga, Rok Perkič in Kleo Vučak.

Selekcija U11 je v Fazaneriji odigrala tudi tekmo 12. kroga v tekmovanju MNZ U13 A proti ekipi NK Kema Puconci 1 in remizirala s 3 : 3. Za Muro so igrali Tim Hajdinjak, Ahil Gačevič Jon Kous, Jaša Ratnik, Nik Maglica, Nino Šaruga, Erik Černela, Bine Varga, Tim Vukan, Aljaž Farič, Luka Špoljarić, Nel Zemljič, Đorđe Petrović, Rok Perkič in Kleo Vučak.

U11 OŠ: DVE ZMAGI IN REMI

Selekcija NŠ Mura OŠ U11 se je udeležila MNZ turnirja v Gančanih, kjer so poleg Murašev nastopile še tri ekipe, NŠAB Beltinci, NŠAB Gančani in ekipa NK Čarda. Mura je zabeležila dve zmagi in en remi. Za čarno bejle so igrali Nejc Lončar, Lan Slana, Nejc Nusdorfer, Jan Rantaša, Žiga Trplan, Jakob Kolar, Taj Špirič, UrbanCigüt, Mark Malačič, Luka Pok, Vid Petkovič in Til Toplak. 

U9: TURNIR V AVSTRIJI

Selekcija U9 se je za vikend udeležila turnirja  MNZ MS Puconci ter U9 FSR Masters v Wildonu v Avstriji. V soboto so v postavi Isak Majc, Jakob Majc, Neo Ficko, Lukas Kokaš, Žan Kerčmar, Rok Škraban, Erik Sep, Lian Šarkezi, David Trajber, Gal Pečič in Etien Horvat ob eni zmagi ter dvema porazoma končali tekmovanje v predskupini. 

Na turnirju v Wildonu je NŠ Mura sodelovala z dvema ekipama, Mura Črni in Mura Beli. Za ekipo Mura Črni so igrali Niko Valec, Liam Pavel, Žak Valner, Lamin Šavel, Alen Mašič, Anej Slana, Saša Cotter, Tijan Cener, Jakob Celec in Gal Pečič, za ekipo Mura Beli pa Lian Debelak, Blaž Pučko, Žak Poštrak, Lukas Kokaš, Neo Ficko, Noel Škaper, Juš Kekec in Kai Hajdinjak. Ekipa Mura Beli je dobila eno tekmo, tri remizirali in dve izgubila ter končala na šestem mestu. Mura Črni so končali na prvem mestu v predskupini, nato pa premagali še Slaven Belupo. V četrtfinalu so bili boljši nogometaši Varaždina s 4 : 0.

U7: PET TEKEM, ŠTIRI ZMAGE

V soboto se je selekcija U7 udeležila Pokala Mlinček v Radomljah, kjer so ekipo pod vodstvom trenerja Nika Kisilaka igrali Nal Fijok, Sky Kolarič, Evan Pok, Lan Ulen, Saša Kekec, Jaša Postrak, Adel Šavel in Jure Cipot. Odigrali so pet tekem, štirikrat slavili in enkrat izgubili. Boljši so bili le vrstniki iz Maribora.

U7 GORIČKO: TRI TEKME, TRI ZMAGE

Selekcija Mura Goričko U7 se je udeležila turnirja MNZ v Rogašovcih. Odigrali so tri tekme in dosegli tudi tri zmage. Igrali so proti NŠ Ledava 1 (4:0), NŠ Ledava 2 (5:0) in NK Križevci (5:1). Za Mura Goričko so igrali Nel Čurman, Daniel Kovač, Urban Grah, Nejc Stanjko, Svit Husar, Tim Horvat in Nik Ficko.


Minimalno 8 znakov