Lea Dolinar je čarno-bejla!

Ena izmed najbolj perspektivnih mladih nogometašic v Sloveniji, bo kariero nadaljevala v Muri.

Nogometašice Mure so močnejše za eno najbolj perspektivnih nogometašic pri nas, v Mursko Soboto se seli 16-letna Lea Dolinar. Lea je prve nogometne korake naredila na Ptuju, od koder se je preselila v Radomlje. V sezoni 2021/22 je v ligi U17 zabila 32 zadetkov na 15 tekmah, v letošnji sezoni pa je bila, navkljub mladosti, redna članica prve ekipe Radomelj, za katero je zbrala 12 nastopov in zabila 11 zadetkov, s čimer je bila tretja strelka ekipe.

V želji po napredovanju se je odločila, da letos pozimi zamenja klubske barve in se preseli v Mursko Soboto, kjer bo odslej igrala v čarno-bejlon. 

Lea Dolinar: »Vesela sem za ponujeno priložnost in prestop v Muro. Vem, v kakšen klub sem prišla in kakšni so cilji te ekipe. Sem izredno motivirana in komaj čakam nadaljevanje sezone. Želim si napredovati kot nogometašica in verjamem, da sem izbrala pravo sredino za to«.

Štefan Kozic, športni direktor ŽNK Mura Nona: »Lea je mlada, skromna in delovna punca z glavo na pravem mestu. Je izreden talent in potencial, slednjega upam in verjamem, da bo v čarno-bejlon še dodatno razvila in naredila veliko kariero«.

Minimalno 8 znakov