Matjaž Kek pred začetkom mladinskega prvenstva

Pred začetkom prenovljene 1. slovenske mladinske lige EON NextGen smo se pogovarjali z Matjažem Kekom, trenerjem mladinske selekcije.

Za vami so poletne priprave, kako ste zadovoljni z njihovim potekom?

Priprave smo opravili v domačem okolju, kjer nam je klub omogočil res dobre pogoje za delo. Ekipo smo okrepili z enim igralcem, saj smo priključili veliko fantov iz lanske kadetske ekipe in zadržali ogrodje lanske mladinske ekipe. Fantje so v štirih tednih priprav zavzeto trenirali in lahko smo zadovoljni z opravljenim delom.

Mladinska liga bo letos nekoliko prenovljena. Večji novosti v letošnji sezoni sta možnost igranja štirih starejših igralcev in večja medijska pokritost lige z neposrednimi televizijskimi prenosi. Kako vi gledate na to?

Zelo pozitivno. Menim, da je to lahko v veliko pomoč fantom pri prehodu v članski nogomet in je dobro za celoten slovenski nogomet. Glede na to, da se letos v ekipi združujejo tri generacije, bo vsekakor za najmlajše fante v prvem delu nekoliko težje, a z dobrimi treningi bodo tudi oni napredovali in si izborili minutažo med starejšimi. Neposredni televizijski prenosi tekem so še ena od stvari, ki fante čaka v članskem nogometu in vsekakor jim moramo vsi nogometni delavci omogočiti pogoje, ki so čim večji približek članskim. To vključuje vse, od travnate površine do nenazadnje tudi prenosov tekem.

Kakšna so vaša pričakovanja pred prvo tekmo v novi sezoni?

Prvenstvo začenjamo na domačem terenu, k nam prihaja lanski prvak 2. SML in vsekakor nasprotnik, ki ga zelo spoštujemo. Na Rudar smo se dobro pripravili in vemo, kakšno kvaliteto premorejo, tudi z nekaj novimi okrepitvami pred začetkom prvenstva. Ob tem pa se zavedamo svojih kvalitet in imam popolno zaupanje v fante pred današnjo tekmo, ki jo čakamo zelo optimistični.

Kakšni so cilji v tej sezoni mladinske lige?

Že ob mojem prihodu v klub smo si zadali skupni cilj. Pripraviti čim več fantov do tega, da bodo konkurenčni v članskem moštvu Mure. Ravno v tem pripravljalnem obdobju je kar 11 fantov dobilo priložnost v članski ekipi in s tem želimo nadaljevati. Glede rezultatskih ciljev pa želimo fantom vcepiti zmagovalno mentaliteto in jih pripraviti, da gredo vsako tekmo na zmago.

Kako si želite, da vaša ekipa izgleda v tej sezoni? Kaj bo krasilo Muraše?

Želim si, da bomo vsako tekmo pustili srce na igrišču za čarno-bejli dres. Zavedati se pa moramo, da so to še vedno otroci, in ima lahko pritisk zmage včasih kontra učinek. Želim si tudi, da nas bo krasil ekipni duh in agresija. Če k temu dodamo kvaliteto, ki jo imamo, nas čaka lepa sezona.


Minimalno 8 znakov