Mladinci premagali Bravo in remizirali s Celjem

Kako so se ta teden odrezale naše mlajše selekcije?

U19: PREMAGALI BRAVO, REMIZIRALI S CELJEM

Mladinska selekcija je odigrala 4. in 5. krog v 1. SML. Najprej so čarno-bejli v sredo igrali v Ljubljani in s 3 : 1 premagali Bravo. V polno sta za čarno-bejle merila Žan Črnko in Timotej Brkić, en zadetek so si nogometaši Brava zabili sami. V ponedeljek pa so Muraši doma gostili Celjane, s katerimi so se razšli z remijem 1 : 1. Muro je v vodstvo popeljal Nenad Ignjić, gostje so hitro odgovorili, ostalo pa je pri delitvi točk. Mladinci so po petih krogih ob treh zmagah in dveh remijih na drugem mestu.

U17: PORAZ PROTI ALUMINIJU

Kadeti so odigrali srečanje 2. kroga 1. SKL proti Aluminiju in doma klonili s 3 : 1. Gostje so povedli v 34. minuti, sledil je hiter odgovor Mure, v polno je meril Marko Jerebic. Takoj na začetku drugega polčasa so gostje ponovno povedli, v 86. minuti pa s tretjim zadetkom potrdili zmagovalca.

U15: REMI PROTI ALUMINIJU

Selekcija U15 je remizirala proti Aluminiju. Začetek tekme in prvi polčas je bil popolnoma v znamenju čarno-bejlih, igral pa na visoki ravni z ogromno lepimi priložnostmi. Eno od teh so varovanci Vladimirja Kokola realizirali in si pred nadaljevanjem priigrali prednost enega zadetka. Neizkoriščene priložnosti pa so tokrat Muraše stale vseh treh točk, saj je Aluminij uspel zadeti iz praktično edine prave priložnosti na tekmi. Čarno-bejli so do konca tekme iskali drugi zadetek, a jim ga ni uspelo doseči.

U11: PRVO MESTO NA ŠPANCIR CUPU

Selekcija U11 se je udeležila Špancir Cupa v Varaždinu, kjer je nastopilo 12 ekip. Mladi Muraši so turnir začeli s porazom, nato pa nanizali pet zmag ter osvojili prvo mesto. Za Muro so igrali Vid Petkovič, Maks Horvat, Niko Jerič, Vanja Pelemiš, Til Toplak, Vid Horvat, Maj Ulen, Gaj Erjavec in Taj Rudaš. Moštvo je vodil glavni trener Niko Kisilak, za najboljšega igralca turnirja je bil izbran Vid Petkovič.

U10: DRUGO MESTO NA MADŽARSKEM

Selekcija U10 se je udeležila turnirja prijateljstva na Madžarskem. Na turnirju so igrali Lian Debelak, Alen Mašič, Liam Pavel, Saša Cotter, Anej Slana, Juš Kekec, Kai Hajdinjak, Lamin Šavel, Tijan Cener in Žak Valner. V skupinskem delu so mladi Muraši zabeležili štiri zmage, remi in poraz ter končali na drugem mestu, prav tako pa so se kasneje v izločilnih bojih prebili do drugega mesta.

U8: TURNIR NA MADŽARSKEM

Selekcija U8 se je v nedeljo udeležila turnirja FC Ujpest v Budimpešti. Ekipo pod vodstvom trenerja Roberta Jeriča so sestavljali Jure Cipot, Jan Kežmah Papič, Evan Pok, Adel Šavel, Lan Ülen, Saša Kekec, Tai Lazar, Jaša Poštrak in Rok Vogrinčič. Na turnirju je sodelavo sedem ekip, kjer se je vsaka ekipa pomerila med sabo. Tekme na turnirju so se igrale v formatu 4+1 na gole 3×2 m, kar je bila novosta za naše igralce. To pa jih ni presenetilo, saj so se odlično prilagodili novemu sistemu igre in pokazali borbenost ter ekipno igro.

Minimalno 8 znakov