Murašice do prve lovorike v letošnji sezoni

Nogometašice ŽNK Mura Nona so v finalu Pokala Pivovarna Union s 3 : 1 premagale ljubljansko Olimpijo in prišle do desetega pokalnega naslova.

ŽNK Olimpija Ljubljana : ŽNK Mura Nona 1 : 3 (0 : 0)

Rogan 88.; De Jesus Matos 56., Korošec 79., Rakovec 89.

Prva letošnja lovorika je pod streho. Murašice so v finalu, ki je bil zaradi močnega naliva vmes tudi prekinjen, slavile s 3 : 1 in prišle do desete pokalne lovorike v zgodovini kluba. V prvem polčasu sta mreži v Celju mirovali, Murašice so imele tik pred koncem polčasa lepo priložnost za vodstvo, a je bila Kaja Korošec po podaji Špele Kolbl prekratka. Na drugi strani je Iva Kocijan v prvem polčasu trikrat odlično posredovala in ohranila svojo mrežo nedotaknjeno.

V začetku drugega polčasa pa veselje navijačev Mure. Lea Dolinar je z natančno globinsko podajo našla Josilene De Jesus Matos, ki je bila hitrejša od branilk Olimpije in žogo z natančnim strelom poslala mimo vratarke. Ljubljančanke so iskale svojo priložnost, a se jim teh ni ponudilo veliko, večinoma je bila na mestu obramba čarno-bejlih. V 79. minuti šolski protinapad Špele Kolbl in Koroščeve, slednja se je znašla v vlogi strelke in povišala na 2 : 0. Nekaj minut za tem je sledila prekinitev tekme zaradi močnega naliva, takoj v nadaljevanju tekme pa je Manja Rogan iz prostega strela znižala na 2 : 1. Toda upanje Olimpije je le nekaj trenutkov kasneje razbila Živa Rakovec, ki je vstopila v drugem polčasu in zabila za končnih 3 : 1.

Minimalno 8 znakov