Murašice v Fazaneriji za pokalni finale

V sredo bo v Fazaneriji na vrsti srečanje polfinala Pokala Pivovarna Union, v katerem se bodo nogometašice ŽNK Mura Nona pomerile z ŽNK Radomlje Medex.

Sezona se počasi bliža h koncu, naše nogometašice pa ostajajo v bitki za dvojno krono. Potem, ko so včeraj brez večjih težav s 5 : 1 premagale Ljubljano, bo zdaj na vrsti srečanje v polfinalu pokalnega tekmovanja.

Nogometašice ŽNK Mura Nona so si nastop v polfinalu zagotovile s četrtfinalno zmago nad Ptujem, ko je za zmago s 7 : 0 trikrat zadela Anja Eferl, po en zadetek so dodale Neli Hofman, Noelle Vilčnik, Špela Rozmarič in Ema Horvat. 

V polfinalu jih čakajo nogometašice Radomlje Medex, s katerimi so se čarno-bejle v spomladanskem delu prvenstva pomerile že dvakrat, obakrat v gosteh. Obe tekmi sta bili dokaj razburljivi, Murašice pa so uspele slaviti s 3 : 2 in 3 : 1. Prvo letošnjo tekmo in edino na domačih tleh, so varovanke Amirja Karića dobile s 6 : 0.

Najbolj efektivna Murašica, ko je govora o tekmah z Radomljami v letošnji, je Kaja Korošec, ki je v polno merila petkrat, po dva zadetka so dodale Špela Rozmarič, Špela Kolbl in Anja Eferl, enkrat je v polno merila Noelle Vilčnik, ki je medtem prestopila ravno v Radomlje.

Polfinalni dvoboj bo na vrsti v sredo ob 16.30 v Fazaneriji, cena vstopnice pa znaša 5 evrov. Za vse, ki ste lastniki letne vstopnice za Murine tekme, cena vstopnice znaša 3 evre.

Minimalno 8 znakov