Na tekmi preobratov premagali Beltince

V beltinskem športnem parku smo odigrali drugo pripravljalno tekmo. Pomerili smo se z Beltinci in na koncu slavili s 3 : 2. Dvakrat je v polno meril Nikola Petković.

ND Beltinci : NŠ Mura 2 : 3 (0 : 1)

Štrakl 51., Bruno Kralj 70.; Dobrovoljc 40., Petković 76., 79.

NŠ Mura: Mihelak, Cipot, Šarić, Kous, Brdik, Jovićević, Kurtović, Kuzmić, Klepač, Brkić in Dobrovoljc. Igrali so še Raduha, Sadriu, Ščernjavić, Ignjić, Zličić, Proleta, Jelovica, Črnko, Graj, Turudija in Petković.

V Beltincih smo odigrali drugo pripravljalno tekmo pred prihajajočo sezono 2023/24. Poudariti je potrebno, da je bila tekma odigrana pred “prvoligaško” kuliso, saj se je v beltinskem športnem parku zbralo 1500 gledalcev, ki so videli pet zadetkov. Prvi polčas je minil dokaj mirno, še najlepšo priložnost je zapravil Robert Čakš, ki iz bližine ni uspel premagati Klemna Mihelaka. Ob koncu prvega polčasa pa vodstvo čarno-bejlih. Po podaji Mihaela Klepača iz kota je najvišje skočil Gaber Dobrovoljc in zadel za 1 : 0.

Takoj na začetku drugega polčasa izenačenje domačih. Po podaji iz kota je bil najvišji Vito Štrakl, ki je izid poravnal na 1 : 1. V 70. minuti popoln preobrat Beltinec. Po napaki v obrambi je proti vratom stekel Čakš, Florijan Raduha je njegov strel uspel odbiti, žoga pa se je odbila nazaj do Čakša, ki je podal do samega Jana Bruna Kralja, ki je iz petih metrov žogo pospravil v prazno mrežo. Nedolgo zatem pa je sledil odgovor Murašev. V razmaku treh minut je dvakrat v polno meril Nikola Petković. Najprej po podaji Lazarja Zličića, nato še po odličnem preigravanju in podaji Tilna Ščernjaviča. Izid se do konca srečanja ni več spremenil in ostalo je pri drugi zmagi v tem pripravljalnem obdobju.

Minimalno 8 znakov