Na velikonočni ponedeljek zadnjič letos s Celjani

Na velikonončni ponedeljek nas v Fazaneriji čaka zadnja letošnja medsebojna tekma s Celjem. Kako so se končale letošnje tekme, kako je bilo skozi zgodovino?

V Fazaneriji nas v ponedeljek čaka nova “finalna” tekma v boju za evropske vstopnice, v Murski Soboti gostuje ekipa Celja. Edina tekma v spomladanskem delu sezone se je končala s porazom čarno-bejlih z 2 : 1, v zimskem delu prvenstva smo doma slavili s 3 : 1, tekma v Celju se je po dramatični končnici končala s 3 : 3. V dosedanjem poteku prvenstva smo si torej s tokratnimi nasprotniki razdelili po štiri točke.

Kaj pa sicer pravi statistika medsebojnih tekem s Celjem? Doslej smo v prvoligaškem tekmovanju od leta 1991 naprej odigrali 66 tekem. V našo korist se je končalo 28 tekem, Celjani so dobili 23 tekem, na 15 tekmah pa ni bilo zmagovalca.

V Fazaneriji je bilo doslej odigranih 31 tekem, na 18 smo odnesli vse tri točke. Celje je v Fazaneriji zmagalo na petih tekmah, na osmih tekmah pa smo si razdelili eno točko. Zadnja domača tekma se je končala z zmago 3 : 1, za slavje čarno-bejlih so zadeli Mirlind Daku, Amar Beganović in Martin Šroler, edini zadetek za goste je prispeval Denis Popović.
Do konca prvenstva nas všteto s tekmo s Celjem čaka še sedem tekem. Doma se bomo poleg Celja pomerili še z Radomljami, Bravom in Gorico, čakajo pa nas še gostovanja v Sežani, Mariboru in Kopru.

Vstopnice za tekmo s Celjem so seveda že v predprodaji, zagotovite si jih lahko v Čarno-bejle baute vsak delovnik od 14. do 18. ure in v soboto od 10. do 14. ure. Vstopnice so na voljo tudi preko spleta s klikom tukaj.

Minimalno 8 znakov