banner_carno_bejli_kout.png
photo_2023-01-10_11-49-27.jpg

POGOVOR S ŠPORTNIM DIREKTORJEM

Denis Rajbar: »Ekipa je skoraj kompletirana, Daku ne odhaja nikamor«

S športnim direktorjem Denisom Rajbarjem smo se pogovarjali o aktualnih temah v tem zimskem premoru.

Moška ekipa

torek, 10. januar 2023, 12.03

Med tistimi, ki imajo v tem zimskem premoru, ko so nogometaši začeli s pripravami na spomladanski del sezone, največ dela, je športni direktor kluba Denis Rajbar. Muro so v tem prestopnem roku zapustili Alen Kozar, Nik Lorbek, Mihajlo Baić in Luka Bobičanec, čarno-bejle pa so okrepili Filippo Tripi, Florijan Raduha, Ivan Šarić, Lazar Zličić in Nikola Jovićević. »Do zdaj smo z opravljenim v tem prestopnem roku zadovoljni, se pa še kar nekaj stvari dogaja. Upam, da bomo do sredine drugega tedna zaključili z vsemi prihodi in odhodi, tako v članski, kot v mlajših selekcijah. Vsem želimo omogočiti, da se v miru pripravljajo na začetek prvenstva,« pravi Denis Rajbar. 

Poleg prihodov v članski ekipi, so mlajše selekcije okrepili Timotej Brkić, Luka Turudija in Luka Močiler. Prva dva, ki sta priprave začela s člansko ekipo, bosta zaigrala tudi za mladinsko selekcijo Mure, Močiler bo do boljših rezultatov pomagal kadetom. »Vse igralce, ki smo jih pripeljali v mlajših selekcijah, smo pripeljali z željo in mislijo, da bodo v prihodnje zaigrali za člansko moštvo, ob tem pa dvignili nivo v mlajših selekcijah,« pravi Rajbar, ki meni, da je ekipa v primerjavi z jesenskim delom prvenstva, boljša. »Mislim, da je boljša tako ekipa, kot vzdušje v ekipi. Seveda pa bo to potrebno pokazati na terenu, kjer od svojih ciljev ne bomo odstopali, saj verjamem, da je ta ekipa dovolj sposobna, da jih uresniči. Vse okrepitve, ki smo jih pripeljali, so bile pod drobnogledom že nekaj časa in to na igralnih položajih, kjer smo bili najbolj v deficitu. Ob tem pa smo z enim očesom pogledovali tudi proti novi sezoni in pravilom, ki prihajajo v slovenski nogomet«.

V spomladanskem delu prvenstva bodo imeli trije nogometaši čarno-bejlih status posojenih nogometašev, in sicer Jan Đapo, Miha Kompan Breznik in Samsindin Ouro. »Poleg nogometašev, ki bodo odšli na posojo, je v zaključni fazi prestop Tia Cipota, Josip Majić pa je dobil proste roke, da si poišče nov klub. Glede odhodov je to verjetno vse, razen v primeru, če se zgodi kaj zelo nepričakovanega,« pravi. V dobrem mesecu dni so pogodbo s čarno-bejlimi podaljšali Klemen Pucko, Gregor Balažic in Kai Cipot. »Pogodbe smo podaljšali z nekaterimi nosilci igre, želimo, da je jedro ekipe sestavljeno iz domačih igralcev. Seveda smo okrepitve pripeljali v sodelovanju z glavnim trenerjem, kot je bila to praksa v preteklih letih. Damir se je v tem letu dni veliko naučil, nabral izkušnje tako v prvenstvu, kot v Evropi in verjamem, da bo želja in motivacija po tem, da se dvignemo na lestvici še večja, kot je bila doslej«.

V zadnjih dneh so se v javnosti pojavili zapisi in namigovanja, da bi lahko prvi strelec čarno-bejlih Mirlind Daku zapustil Muro. To se ne bo zgodilo. »Za Mirlinda je bila situacija jasna in dogovorjena že meseca novembra. Tako z agentom, kot z Mirlindom smo se vse dogovorili in Mirlind je v letu dni, ko je pri nas, vedno držal besedo. Osijek bi ga lahko iz posoje vrnil do 31.12.2022, po tem datumu ga ne more vrniti nazaj ali prodati brez našega soglasja. Daku ostaja v Muri vsaj do poletja in želimo si, da bo na koncu tudi kralj strelcev prve lige. Zapisi o njegovem morebitnem odhodu so nepreverjeni in samo vnašajo nepotreben nemir med navijače«.

Prva liga Telemach 2022/2023
Poz. Klub T Z N P Točke
1 Olimpija Ljubljana 36 23 4 9 73
2 Celje 36 19 10 7 67
3 Maribor 36 18 8 10 62
4 Domžale 36 13 13 10 52
5 Mura 36 13 13 10 52
6 Koper 36 14 8 14 50
7 Kalcer Radomlje 36 10 14 12 44
8 Bravo 36 9 9 18 36
9 Gorica 36 5 12 19 27
10 CB24 Tabor Sežana 36 3 15 18 24
Naslednja tekma

Ni podatka o naslednji tekmi.

 

 

 

 

Za pravilno delovanje spletne strani uprabljamo piškotke. Z nadaljnjim ogledom spletne strani se strinjate z njihovo uporabo.
Politika zasebnosti