banner_carno_bejli_kout.png
unnamed (4) (Large).jpg

NOVINARSKA KONFERENCA

Dokaz, da smo na pravi poti

Ante Šimundža in Alen Kozar po koncu evropske epizode črno-belih z optimističnim pogledom naprej.

Članska ekipa

petek, 19. julij 2019, 10.33

»Nismo si želeli izpada, ampak naleteli smo na boljšo ekipo. Bili so konkretnejši, tudi malo srečnejši. Z moje strani velik poklon igralcem in navijačem. Pred dvema letoma smo bili v drugi ligi, zdaj pa igrali v Evropi zelo konkurenčno proti Maccabiju Haifi. To je dokaz prave poti, po kateri hodimo. Dejstvo je, da si nismo želeli na tak način dobiti zadetkov, a do izraza je prišla njihova kvaliteta. Ne moremo biti nezadovoljni, prevladala je individualna kvaliteta nogometašev Maccabija Haife,« je po tekmi z Maccabijem Haifo in koncu evropske poti povedal trener Mure Ante Šimundža, ki je poudaril, da so misli že usmerjene k nedeljski tekmi z Bravom.

Mura je v zadnjih letih zelo napredovala in že po prvi sezoni v prvoligaškem tekmovanju igrala v evropskem tekmovanju. Te izkušnje bodo črno-belim zelo koristile za nadaljnji napredek, je prepričan Šimundža. »Pridobili smo ogromno izkušenj v organizaciji, tekmovalnosti in o tem, kako in kaj je treba funkcionirati na evropskem nivoju. Ne moremo pa biti zadovoljni, ker nismo napredovali. Iz minusov in iz plusov se bomo naučili in naredili korak naprej.«

»Prikazali smo dobro igro, bili smo konkurenčni, povedli, imeli nekaj priložnosti, nato pa je prišla do izraza njihova kvaliteta. Zabili so dvakrat z lepimi zadetki, mi pa se po tem nismo uspeli pobrati. Poskušali smo z igro, da ne bi izgubili, a nam žal ni uspelo. Videli smo, kakšna je kvaliteta v Evropi in kako se igra na tem nivoju. Zdaj se nam začne prvenstvo, novo poglavje, kjer želimo doseči, da lahko naslednje leto znova igramo v Evropi,« pa je dogajanje na zelenici povzel kapetan Alen Kozar.

Za igralci, vodstvom, navijači in celotnim klubom je izjemna evropska izkušnja. Bogatejši za njo, Muraši z dvignjeno glavo zapuščajo Evropo. Misli so že usmerjene v domače prvenstvo, ki je ključ do novih evropskih sanj. V nedeljo ob 18. uri črno-bele čaka tekma z Bravom na Fazaneriji. Vabljeni, da Muraše podprete tudi na izjemno pomembni domači tekmi. Vstopnice so že v prodaji preko spleta, na predprodaja poteka na stadionu danes med 14. in 20. uro, jutri med 15. in 20. uro ter v nedeljo od 16.30 naprej.

Prva liga Telemach 2021/2022
Poz. Klub T Z N P Točke
1 Koper 7 6 1 0 19
2 Bravo 8 3 4 1 13
3 Olimpija Ljubljana 8 4 1 3 13
4 Maribor 8 4 1 3 13
5 Mura 8 3 2 3 11
6 CB24 Tabor Sežana 8 3 1 4 10
7 Celje 8 3 1 4 10
8 Aluminij 8 1 4 3 7
9 Domžale 7 2 1 4 7
10 Kalcer Radomlje 8 1 2 5 5
Naslednja tekma

Ni podatka o naslednji tekmi.

GENERALNI SPONZOR

ZLATI SPONZORJI

 

 

  Pivovarna Union

  

Za pravilno delovanje spletne strani uprabljamo piškotke. Z nadaljnjim ogledom spletne strani se strinjate z njihovo uporabo.
Politika zasebnosti