banner_carno_bejli_kout.png
WhatsApp Image 2020-11-25 at 08.32.40.jpeg

KAK JE INDA FAJN BILOU ...

Kako se je končalo prijateljstvo z Ribari

Kak je inda fajn bilou ... Nova zgodba navijačev iz preteklosti o koncu prijateljstva z navijaško skupino Ribari Izola.

Klub

sreda, 25. november 2020, 08.30

IZOLA : MURA

Datum: 14. 3. 1993 ob 15.00h
Kraj: Izola – Mestni stadion

Veliko mladih navijačev ne ve, da v začetku 90. ni bilo forumov, mobilnih telefonov in ostalih komunikacijskih orodij moderne dobe, kjer bi lahko ljudje oziroma mladi med seboj komunicirali. Zato se je pojavila stalnica komuniciranja navijačev, kar preko časopisa EKIPE (vidno na spodnji sliki) v KOTIČKU ZA NAVIJAČE. Kdaj in kako točno se je začelo prijateljstvo z Ribari, nažalost natančno ne vemo, je pa billo večinoma povezano z obiski Obale, ter pomoči Ribarjev pri nabavi pirotehnike. Kot je vidno iz spodnjega članka, se je vedno pozdravljalo ravno Ribare.

Ker je prijateljstvo med skupinami skoraj nemogoče, težko izvedljivo se je tako končalo tudi kvazi prijateljsko sodelovanje med nami in izolskimi Ribari. Vzrok je bil prejeto pismo na naš naslov, naj ne pridemo v Izolo, ker bo "pizdarija". Seveda smo zaradi tega dobili večjo voljo in smo se še z večjim veseljem odpravili na Obalo s polnim avtobusom. Z nami je šel tudi zdaj že pokojni V. . In ker je pot do Izole dolga, se je na avtobusu tudi kaj spilo. Ob prihodu na stadion, dostavili so nas na nasprotno stran Ribarov, je sledila policijska kontrola.

Ko so nas Ribari opazili so skoraj pobesneli. Sledilo je klasično kričanje od "ubij Gringosa" do ... in kot je šla kontrola proti koncu nas je nekaj stopilo do ograje in provociralo nazaj. En čas se deremo, potem pa eden med nami pogleda proti stopnicam na njihovi strani tribune in pravi: "čuješ, neje ejno tan prek V.?".  Vsi smo izbruhnili v smeh, potem pa nam ni bilo več vseeno za njega in smo mu komaj preko tribune s kretnjami in kričanjem objasnili, da je na napačni strani tribune. "Malo si je srmak spil" in se je izgubil. Ko je prišel nazaj do nas, smo varnostniku komaj objasnili, da je član naše skupine. Ko si je varnostnik vendarle "dal dopovedati", mu je moj oča tak naraji povedal: "S ten se ne zajebavli ka je bil 40 lejt v zatvori."  Pogledal je prestrašeno in nas pustil na tribuno. Med tekmo pa pride varnostnik do mojega očeta, in ga vpraša: "Kaj pa je komu naredil, da je bil 40 let v zaporu?"  Moj oča pa: "Eh, nikomi je nika nej napravo, paznik je bil v zatvori."

Pot domov je bila standardna. Popejvanje, zajebancija in pa seveda dogovorjanje za naslednjo tekmo.

Avtor: A.Š.

Foto: M.G.

Pošljite nam svojo zgodbo "kak je inda fajn bilou ..." na e-naslov: [email protected]

Prva liga Telemach 2022/2023
Poz. Klub T Z N P Točke
1 Bravo 0 0 0 0 0
2 CB24 Tabor Sežana 0 0 0 0 0
3 Celje 0 0 0 0 0
4 Domžale 0 0 0 0 0
5 Gorica 0 0 0 0 0
6 Kalcer Radomlje 0 0 0 0 0
7 Koper 0 0 0 0 0
8 Maribor 0 0 0 0 0
9 Mura 0 0 0 0 0
10 Olimpija Ljubljana 0 0 0 0 0
Naslednja tekma
NK_Olimpija_Ljubljana_80px.png
ns_MURA_80px.png
Prva liga Telemach 2022/2023

Stadion Stožice Ljubljana

nedelja, 17. julij 2022 20.15

GENERALNI SPONZOR

ZLATI SPONZORJI

 

    

   

  Pivovarna Union

     

  

Za pravilno delovanje spletne strani uprabljamo piškotke. Z nadaljnjim ogledom spletne strani se strinjate z njihovo uporabo.
Politika zasebnosti