banner_carno_bejli_kout.png
DSC_4482.jpg

Med premorom

Napredovati z vsakim dnem

Pogovor s trenerjem Antejem Šimundžo med reprezentančnim premorom.

Članska ekipa

četrtek, 5. september 2019, 12.49

Reprezentančni premor je za naše nogometaše v znamenju treningov in priprav na nadaljevanje sezone, ko si bodo v zgoščenem ritmu sledile tako prvenstvene kot tudi pokalna tekma. Pred odhodom na premor je Mura doživela prvi letošnji poraz. Kaj je pokazala analiza? "Poraze moramo sprejeti, čeprav si tega ne želimo, so sestavni del športa. Analiza je potrdila tisto, kar smo povedali že po tekmi. Premalo konkretnosti v igri ena na ena, premalo ambicioznosti v fazi napada. Nasprotnik je imel tudi nekaj več sreče, toda čestitam Aluminiju še enkrat. Zadeli so dvakrat, mi nismo in zasluženo so osvojili tri točke," po opravljeni analizi prvega poraza v letošnjem prvenstvu pravi Ante Šimundža.

Premor je dober trenutek za pregled dosedanjega dela. "V teh dneh analiziramo in debatiramo o našem razvoju v preteklem obdobju. Viden je napredek, če primerjamo lanski in letošnji začetek sezone. Fantje so dojeli, kaj je prva liga, za kaj gre in kljub novincem smo v sezono vstopili dobro. Toda to ne pomeni, da ne moremo napredovati. Če se bomo zadovoljili z nekim nivojem, ne bomo imeli več možnosti za napredek. Dejstvo je, da smo začeli dobro, želimo pa si napredovati z vsakim dnem, vsakim treningom," razmišlja trener Mure.

"V teh dneh osvežujemo stvari, za katere nam bo zmanjkalo časa v prihajajočem obdobju. V fizičnem smislu bodo igralci znova prišli na optimalni nivo, pripravljamo tudi taktične zadeve. Gre za mikrociklus treningov," dodaja Šimundža. Po koncu premora namreč v 17 dneh sledi kar šest tekem. "Zagotovo bomo posegli po rotacijah. Vsi fantje trenirajo in zaslužijo si priložnost. Eni več, drugi manj. Na kritičnih mestih bomo zarotirali, če bo kdo utrujen, bomo zamenjali. Razmišljali bomo tudi o nasprotnikih in se na njih pripravili z morebitnimi rotacijami," o prihajajočih tekmecih že razmišlja Šimundža.

V obdobju, ko si bodo tekme sledile v zgoščenem ritmu, bo prav prišel tudi širok kader. "Vsak si sam izbori svoje mesto z delom na treningih in igrami v prvenstvu. Jaz sem pa tisti, ki izbira. Vsi se zavedajo, da je konkurenca v ekipi z vrnitvijo poškodovanih igralcev vedno večja. Z vrnitvijo Žižka bomo dobili še dodatnega igralca, ki bo v najožjem izboru. Širina kadra se je pokazala že v lanskem spomladanskem delu, zdaj pa imamo še dodatne igralce. Širina igralskega kadra nam bo v prihajajočem obdobju dovolila rotacije," še pravi trener črno-belih.

Prva liga Telekom Slovenije 2020/2021
Poz. Klub T Z N P Točke
1 Aluminij 0 0 0 0 0
2 Bravo 0 0 0 0 0
3 CB24 Tabor Sežana 0 0 0 0 0
4 Celje 0 0 0 0 0
5 Domžale 0 0 0 0 0
6 Gorica 0 0 0 0 0
7 Koper 0 0 0 0 0
8 Maribor 0 0 0 0 0
9 Mura 0 0 0 0 0
10 Olimpija Ljubljana 0 0 0 0 0
Naslednja tekma
NKCelje_80px.png
ns_MURA_80px.png
Prva liga Telekom Slovenije 2020/2021

Štadion Z'dežele

sreda, 12. avgust 2020 17.00

ZLATI SPONZORJI

 

 

  

Za pravilno delovanje spletne strani uprabljamo piškotke. Z nadaljnjim ogledom spletne strani se strinjate z njihovo uporabo.
Politika zasebnosti