banner_carno_bejli_kout.png
DSC_3922_Logo (Large).jpg

ZAČETEK PRIPRAV

Postavljeni visoki cilji

Ante Šimundža, Nino Kouter in Luka Bobičanec ob začetku zimskega pripravljalnega obdobja.

Članska ekipa

torek, 7. januar 2020, 08.33

Zimskega počitka je konec. Začele so se priprave na spomladanski del prvenstva. »Imeli smo precej časa, da smo si spočili in se odklopili od nogometa. Zdaj smo spet tu, začenjamo z novim letom in drugim delom sezone. Upamo, da bo nadvse uspešno,« je ob začetku prvega treninga povedal vezist Mure Nino Kouter.

»Premor je bil koristen za vse. Dobro smo si spočili, nekateri smo sicer imeli manjše težave s poškodbami. Žal še nisem povsem pozdravil svoje poškodbe, a upam, da se čim prej vrnem na igrišče,« je povedal Luka Bobičanec, ki je prvi dan treniral individualno. »Počutim se dobro, razen pri intenzivnih vajah čutim manjše bolečine. Po zdravniškem pregledu bom bolje vedel, kdaj se lahko vrnem,« je dodal prvi asistent moštva.

Tehtnica potrdila skrbnost

A premor ni minil zgolj v znamenju počitka. Nogometaši so po individualnih programih trenirali tudi v prazničnih dneh. Kaj je pokazala tehnica? »Tehtnica je pokazala, da so skrbeli zase,« je bil jedrnat trener Ante Šimundža. »Začetni del priprav je težji. Zavedamo se, da so zimske priprave tiste glavne priprave, katere naj bi potem držale celo leto. Tako je tudi nastavljen program našega dela. Verjamem, da bomo skozi te priprave prišli brez poškodb,« je dodal.

Del priprav bo tudi tokrat opravljen v Turčiji. »To je zelo pomembno. Pogoji tam so neprimerljivi z našimi zaradi vremenskih razmer in kvalitete igrišč. Pomembno je, da nam to klub omogoči in tudi to je pokazatelj, da smo ambiciozni ter želimo napredovati,« pomembnost priprav v Turčiji izpostavlja Šimundža.

Bobičanec: O odhodu ne razmišljam

Veliko je bilo govora o morebitnih odhodih. »S tem se ne ubadam. Sem igralec Mure in tukaj želim tudi ostati, tako da ne razmišljam o odhodu. V kolikor bi se pojavila kakšna priložnost, bi morala ta najprej zadovoljiti klub in nato še mene,« pojasnjuje 26-letni Medžimurec.

Z visokimi cilji

Želje pred nadaljevanjem prvenstva so jasne. »Zelo pomembno je, da ostanemo na svoji poti. Želimo imeti čim večjo konkurenco v ekipi in na temu tudi delamo. Želeli smo si, da bi priprave začeli z novimi obrazi in upam, da se bo to zgodilo v čim krajšem času. Najbolj pomembno je, da ostanemo na poti, ki smo si jo začrtali. Verjamem, da lahko z vsakodnevno ambicioznostjo naredimo korak naprej,« je ob prvem treningu še povedal trener.

»Želim si, da ostanemo v vrhu prvenstva in da osvojimo pokal,« pa je odločen Kouter.

Prva liga Telekom Slovenije 2020/2021
Poz. Klub T Z N P Točke
1 Aluminij 0 0 0 0 0
2 Bravo 0 0 0 0 0
3 CB24 Tabor Sežana 0 0 0 0 0
4 Celje 0 0 0 0 0
5 Domžale 0 0 0 0 0
6 Gorica 0 0 0 0 0
7 Koper 0 0 0 0 0
8 Maribor 0 0 0 0 0
9 Mura 0 0 0 0 0
10 Olimpija Ljubljana 0 0 0 0 0
Naslednja tekma
NKCelje_80px.png
ns_MURA_80px.png
Prva liga Telekom Slovenije 2020/2021

Štadion Z'dežele

sobota, 22. avgust 2020

GENERALNI SPONZOR

ZLATI SPONZORJI

 

 

 

  

Za pravilno delovanje spletne strani uprabljamo piškotke. Z nadaljnjim ogledom spletne strani se strinjate z njihovo uporabo.
Politika zasebnosti