banner_carno_bejli_kout.png
karnicnik.jpg

PRVA LIGA TELEKOM SLOVENIJE

Potrpežljivi in konkretni

Ante Šimundža in Žan Karničnik pred tekmo z Aluminijem.

Članska ekipa

nedelja, 10. november 2019, 10.34

Pred nami je tekma z Aluminijem. Zavoljo dobrih rezultatov v zadnjem času je tudi stanje v slačilnici temu primerno: "Vzdušje v slačilnici je izjemno. Po težkih tekmah in težkem ritmu smo bili že utrujeni, a zadnji dve tekmi pred polnimi tribunami sta nam dali še dodatno energijo," utrip slačilnice povzema Žan Karničnik. Po zgoščenem ritmu tekem je bila malo daljši premor pred naslednjo tekmo več kot dobrodošel:"Ta teden nam je prišel prav, da smo se spočili, se zbrali, trenirali. Lažje smo se pripravili na tekmo z Aluminijem. Več je bilo časa za analize in cilj je zmaga," še dodaja.

V 14 dneh smo odigrali pet tekem, na katerih smo v prvenstvu prišli do dveh zmag in remija ter napredovanja v Pokalu Slovenije. "Najbolj pomembna je bila osredotočenost igralcev. Jemali smo tekmo po tekmo, nikoli nismo prehitevali in gledali naprej. Rotacije so dosti pripomogle k uspešni igri. Igralci so bili zelo skonentrirani in z dobrimi rezultati smo v pozitivnem momentu. V zadnjih tekmah smo dobili ogromno izkušenj, fantje so se odzvali zelo dobro." je zadovoljen trener Ante Šimundža. 31 točk po 16 odigranih tekmah je drugi najboljši dosežek v zgodovini kluba, kar kaže na napredek iz lanske sezone: "To je velik napredek iz lanske in predlanske sezone. Vemo, kje smo bili predlani, lani smo bili v ligi še novinci. Točke so tiste, ki so zelo pomembne in nam dajejo dodatno energijo. Mene najbolj veseli razvoj ekipe, razvoj vsakega posameznika. Vsi se zavedajo, za kaj gre v resnem nogometu. Fanje so zelo skoncentrirani in predani delu. Plod tega so dobri rezultati," dodaja trener.

Sledi tekma z Aluminijem, torej ekipa, ki nam je zadala edini letošnji poraz v sezoni: "Čaka nas težka tekma. Izkušnje iz prejšnje tekme so, da bo Aluminij verjetno popolnoma enako pristopil k igri. Zelo defenzivno, z dvema blokoma, hitrimi prehodi in protinapadi bodo ogrožali naša vrata. Morali bomo biti previdni. Priložnosti je potrebno iskati predvsem v potrpežljivosti in izkoriščati majhne luknje, ki se bodo pojavljale v njihovi igri. Morali bomo biti zelo konkretni in tekmovalni. Skozi celo tekmo bomo morali ostati osredotočeni na dogajanje na igrišču," opozarja Šimundža. "Vsi vemo, da se Aluminij postavi nekoliko črvrstejše. Prejeli so najmanj zadetkov v ligi in treba je biti predvsem potrpežljiv ter izkoristiti priložnosti, ki se ponudijo," pa pravi Karničnik.

Glede na prodajo kart bodo imeli naši nogometaši ponovno močno podporo s tribun. »Super, odlično! To nas vse v klubu zelo veseli. Gledalci so tisti, ki so naš 12. igralec. Z odličnim obiskom in podporo so nas že razvadili, zato imamo veliko odgovornost do njih, da jim na igrišču vračamo na čim boljši način. Navijači so tisti, ki igralcem dajejo dodatno energijo, ko jim ne gre vse po načrtih ali ko so malo utrujeni. To se je pokazalo že na številnih tekmah letos. Zelo sem vesel, da so navijači prepoznali naše delo in nas spremljajo v tako velikem številu.« je velike podpore navijačev vesel Ante Šimundža. 

Tekma z Aluminijem se začne ob 19. uri. Fazanerija vrata odpira ob 17.30, ko se bo na prodajnem mestu začela tudi prodaja še preostalih vstopnic. Razlagova cesta bo zaprta, zato je priporočena uporaba javnih parkirišč v okolici stadiona.

Prva liga Telekom Slovenije 2019/2020
Poz. Klub T Z N P Točke
1 Olimpija Ljubljana 31 19 5 7 62
2 Celje 32 17 10 5 61
3 Maribor 31 17 7 7 58
4 Aluminij 31 15 6 10 51
5 Mura 31 12 11 8 47
6 Bravo 31 11 8 12 41
7 Domžale 32 10 6 16 36
8 CB24 Tabor Sežana 31 9 7 15 34
9 Triglav Kranj 31 9 4 18 31
10 Rudar Velenje 31 0 10 21 10
Naslednja tekma
ns_MURA_80px.png
triglav_80px.png
Prva liga Telekom Slovenije 2019/2020

Mestni stadion Fazanerija

sreda, 8. julij 2020 20.15

ZLATI SPONZORJI

 

 

  

Za pravilno delovanje spletne strani uprabljamo piškotke. Z nadaljnjim ogledom spletne strani se strinjate z njihovo uporabo.
Politika zasebnosti