banner_carno_bejli_kout.png
thumb_626_default_full.jpeg

Pred tekmo s Celjem

Še tretjič letos s Celjem

Ante Šimundža pred tekmo s Celjem.

Članska ekipa

petek, 29. november 2019, 12.32

Muro po remiju s Sežano v soboto čaka še eno gostovanje, tokrat v Celju. Trener Ante Šimundža se je pred novo preizkušnjo še uzrl k pretekli nedelji: »S pristopom na zadnji tekmi sem zadovoljen. V Sežani smo bili priča zelo težkemu gostovanju, s točko smo zadovoljni, vsekakor pa smo si želeli tri točke.« Priložnost od prve minute je v Sežani dobil tudi 17-letni Žiga Laci, ki je tako izostril konkurenco v obrambi. »Žiga je v naših načrtih že nekaj časa. Imel je manjši premor, njegov nastop pa zame ni nobeno presenečenje. Vsi igralci so mu dali veliko podpore, v tekmo se je vključil zelo dobro. Vsekakor je njegova prisotnost plus za ekipo, a napredovati bo moral iz tedna v teden, iz tekme v tekmo,« dodaja trener Mure.

Črno-beli so v Sežani nastopili v zdesetkani zasedbi, saj so zaradi poškodb počivali Alen Kozar, Fejsal Mulić, Marin Karamarko, z bolečinami so se ubadali Armin Ćerimagić, Klemen Šturm in Luka Bobičanec, prepoved nastopa pa je imel Žan Karničnik. Kakšen je zdravstveni karton ekipe pred tokratno tekmo? »Boljši kot pred Sežano. Še naprej ostajamo brez kapetana Alena Kozarja, zaradi poškodb pa sta na žalost jesenski del sezone že zaključila Fejsal Mulić in Luka Bobičanec. Zaradi kartonov ne bo imel pravice igrati Marko Brkić pojasnjuje Šimundža.

S Celjem smo v tej sezoni igrali že dvakrat in osvojili štiri točke. Tekma 1. kroga Prve lige Telekom Slovenije se je na Areni Z'dežele končala z 2:2, na Fazaneriji pa smo slavili z 1:0. Kakšno tekmo pričakuje trener? »V Celju je vedno težko gostovanje, doma igrajo napadalno in agresivno. Pričakujemo zahtevno tekmo, ambiciozno domačo ekipo, a razmišljamo predvsem o sebi. Spoštujemo vsakega nasprotnika, želimo pa iskati pozitivni rezultat ne glede na to, kdo je na drugi strani, in kje igramo. Strmeli bomo k svojim principom in temu, da bomo najboljši.«

Celjani so nevarni predvsem v fazi napada, kjer izstopajo posamezniki. »Ne bi izpostavljal posameznikov. Bistveno je, da igrajo kot ekipa, imajo izjemno transformacijo iz faze obrambe v fazo napada. So zelo čvrsta ekipa. Če si počasen, če počasi razmišljaš, imaš lahko težave. Morali bomo biti zelo hitri, dinamični in jim onemogočati hitre prehode ter jih obremenjevati v fazi obrambe. So ekipa, ki ima mladost in brzino, tako da se bomo morali na te stvari še posebej pripraviti,« opozarja Šimundža.

Tekma med Celjem in Muro se bo pričela v soboto, ob 13.50.

 

Prva liga Telekom Slovenije 2020/2021
Poz. Klub T Z N P Točke
1 Aluminij 0 0 0 0 0
2 Bravo 0 0 0 0 0
3 CB24 Tabor Sežana 0 0 0 0 0
4 Celje 0 0 0 0 0
5 Domžale 0 0 0 0 0
6 Gorica 0 0 0 0 0
7 Koper 0 0 0 0 0
8 Maribor 0 0 0 0 0
9 Mura 0 0 0 0 0
10 Olimpija Ljubljana 0 0 0 0 0
Naslednja tekma
NKCelje_80px.png
ns_MURA_80px.png
Prva liga Telekom Slovenije 2020/2021

Štadion Z'dežele

sobota, 22. avgust 2020

ZLATI SPONZORJI

 

 

  

Za pravilno delovanje spletne strani uprabljamo piškotke. Z nadaljnjim ogledom spletne strani se strinjate z njihovo uporabo.
Politika zasebnosti