banner_carno_bejli_kout.png
Tio2-naslovna.jpg

ČARNO-BEJLA DECA

Tio Cipot: »Kai je boljši v Fifi, v ostalih igricah sem jaz gospodar«

Drugo čarno-bejlo dejte, ki ga predstavljamo je mlajši od bratov Cipot. Tako kot Kai, je tudi Tio že debitiral med člani. Na letošnjih pripravah pa smo videli, da ima tudi pevski talent.

Mladi

petek, 19. marec 2021, 14.47

Tio Cipot izhaja iz nogometne družine. Poleg Kaia, s katerim sta soigralca, je svoj pečat v nogometu pustil tudi njun oče Fabijan Cipot. »Logično je, da sem se zato z žogo srečal takoj, ko sem shodil. Nogomet pa sem tako ali drugače začel trenirati, ko sem bil star štiri ali pet let,« pravi Tio, ki meni, da imajo nogomet enostavno v genih. Poleg njiju sta nogomet aktivno igrala tudi oče in dedek.

Toda doma se vse vendarle ne vrti okoli nogometa. »Doma probamo nogomet dati na stran. Z očetom se tu in tam pogovoriva tudi o nogometnih temah. On meni pove kakšno anekdoto in ostale stvari iz časov, ko je še sam igral, jaz pa njemu o tem, kakšno je stanje danes. O Muri se vedno govori z izbranimi besedami,« pravi. Tudi z bratom seveda ne moreta mimo nogometnih tem, vedno »pikata« en drugega.

Tako kot veliko najstnikov, tudi njiva s Kaijem večkrat v roke vzameta joystick. Kai je boljši v igranju Fife, Tio pa zase pravi, da je »gospodar v strelskih igricah«. Ob tem nam še zaupa, da ko je govora o vzornikih v nogometu, je zanj to Dembele in Barcelone, najljubši klub pa angleški Manchester United.

Časov, ko je Mura drugič propadla se spominja z grenkobo. Takrat ni bilo lahko ostati v Murski Soboti. Pravi, da so vsi večji klubi iz Slovenije in tujine takrat prežali na mlade nogometaše Mure in jih vabili v svoje vrste. »Vsi so poudarjali krizo Mure in nas poskušali prepričati. Toda s Kaijem sva imela vedno cilj, da za Muro zaigrava tudi na članskem nivoju in to naju je gnalo naprej.«

Pravi, da sta vedno verjela, da se bo situacija prej ali slej uredila in to se je zgodilo ravno v preteklih letih. »Čeprav je bilo težko pa nikoli nisem razmišljal o tem, da bi prenehal z igranjem nogometa. To je moja strast, na igrišču se sprostim. Ko človek začne tako razmišljati, se pri sebi nekako že preda. Sam pa nisem tak,« je odločen naš mladi nogometaš.

Je pa res, da je imel v mladosti še druge hobije. Mura ima v njegovem srcu posebno mesto, a vseeno je v mladosti razmišljal tudi o drugih stvareh. »Ko sem bil mlajši, sem se videl kot kuharja, privlačila pa me je tudi košarka,« pravi Tio, ki je postal prava spletna senzacija v športnih medijih, ko je pel na pripravah v Turčiji. »Če ne bi igral nogometa, bi verjetno zdaj pel poleg zvezd kot sta Justin Bieber, Lady Gaga in drugi,« smeje razlaga mlajši od bratov Cipot.

Ta se z veseljem spominja tudi svojega debija v članski konkurenci med prvoligaši. Zanj je bil to poseben trenutek. Je pa prehod iz mladinskega v članski nogomet najtežji. »V Muri želim pustiti svoj pečat in dozoreti, potem pa bomo videli, kaj bo to prineslo. Nekega dne bi rad bil standardni član prve enajsterice,« zaključi Cipot, ki ostaja skrivnosten glede tega, kje v tujini bi se najraje preizkusil. A verjamemo, da bo še prej navduševal v čarno-bejlon.

Galerija
Prva liga Telemach 2021/2022
Poz. Klub T Z N P Točke
1 Koper 13 8 3 2 27
2 Bravo 13 6 5 2 23
3 Olimpija Ljubljana 13 7 2 4 23
4 Maribor 13 6 3 4 21
5 Mura 13 5 5 3 20
6 CB24 Tabor Sežana 13 4 4 5 16
7 Celje 13 4 3 6 15
8 Domžale 13 3 3 7 12
9 Aluminij 13 2 5 6 11
10 Kalcer Radomlje 13 2 3 8 9
Naslednja tekma
ns_MURA_80px.png
Stade_Rennais_FC_80px.png
UEFA Europa Conference League

Ljudski vrt

četrtek, 21. oktober 2021 18.45

GENERALNI SPONZOR

ZLATI SPONZORJI

 

 

   

  Pivovarna Union

  

Za pravilno delovanje spletne strani uprabljamo piškotke. Z nadaljnjim ogledom spletne strani se strinjate z njihovo uporabo.
Politika zasebnosti