banner_carno_bejli_kout.png
DSC_5912_FullHD.jpg

NOVINARSKA KONFERENCA

V tekmo s pozitivno energijo vseh, ki dihajo z nami

Ante Šimundža in Matic Maruško pred velikim prekmurskim finalom Pokala Slovenije.

Članska ekipa

torek, 23. junij 2020, 16.46

V Expanu se je danes odvila skupna novinarska konferenca Mure in Nafte pred finalom Pokala Slovenije"Zelo veseli smo, da smo se uvrstili v finale in dobili možnost igrati pomembno tekmo. Ne glede na tekmeca, želimo tekmo dobiti. Zavedamo pa se, da je šport nepredvidljiv in da je tekmec zelo zahteven," je dejal trener Murašev Ante Šimundža. S tem strateg čarno-bejlih prevzema tudi vlogo favorita. "Strinjam se, da moramo kot prvoligaš proti drugoligašu prevzeti vlogo favorita. Kot sem že dejal, derbi je vedno derbi, ne glede na to, ali je prekmurski, madridski ali kakšen drug, ali pa ne glede na tekmeca ali lestvico in rang tekmecev. Tekma je nabita s čustvi. Bremena pa nimamo, saj si nismo zadali cilja, osvojiti pokala," je še dodal Šimundža.

"Vemo, da gre za derbi, ki je vedno nepredvidljiv. Dobro smo se pripravili in stremimo k pozitivnemu izidu," je dodal branilec Matic Maruško. Mura večjih težav s poškodbami nima. V pogon se je vrnil tudi Jan Gorenc, ki je opravil zadnje tri treninge in je pripravljen za nastop na sredini tekmi. Tekma ima velik pomen za Prekmurje. Maruško trdi, da to ne pomeni dodatnega pritiska: "Ne bi rekel, da gre za pritisk. Gre za dodatno spodbudo s strani navijačev in vseh, ki dihajo s tem klubom. V tekmo gremo s pozitivno energijo vseh teh ljudi."  Trener Šimundža pa je o tem dejal: "Mislim, da je vpliv nogometa v Prekmurju izredno velik med ljudmi. To je dokaz, da se tu igra dober nogomet. Prekmurje je vedno dalo velik pečat nogometu v Sloveniji in finalni derbi je samo potrditev tega."

Mura je po letih 1994 in 1995 spet dočakala finale Pokala Slovenije ter bo iskala pot do druge lovorike. Medtem Lendavčani v finalu nastopajo prvič.

Prva liga Telekom Slovenije 2020/2021
Poz. Klub T Z N P Točke
Naslednja tekma
ns_MURA_80px.png
80px-FK_Partizan.png
Prijateljska tekma

Fazanerija

sobota, 26. junij 2021 18.00

GENERALNI SPONZOR

ZLATI SPONZORJI

 

 

 

  Pivovarna Union

  

Za pravilno delovanje spletne strani uprabljamo piškotke. Z nadaljnjim ogledom spletne strani se strinjate z njihovo uporabo.
Politika zasebnosti