banner_carno_bejli_kout.png
Mura.jpg

ČETRTFINALE POKALA SLOVENIJE

Za napredovanje nujen tekmovalni pristop

Ante Šimundža in Matic Maruško pred pokalno tekmo z Domžalami.

Članska ekipa

sreda, 23. oktober 2019, 15.30

Po remiju s Triglavom je bilo treba misli hitro usmeriti proti novi preizkušnji. Že jutri nas čaka prva tekma četrtfinala Pokala Slovenije, v kateri se bomo pomerili z Domžalami. "Zelo pomembno je, da smopokazali karakter. Kljub dvakratnem zaostanku smo se vrnili v igro in prišli do točke. Pred tekmo smo si želeli tri, a enostavno se je razpletlo tako, da smo se borili za točko. Ta tekma je bila tudi pokazala, kako je treba nastopiti po zaostanku, saj smo ostali mirni in se držali svojih principov in priši do točk," sobotno tekmo s Triglavom po analizi komentira Ante Šimundža.

"Vsak pozitiven niz je dobrodošel. Na srečo ga zdaj ohranjamo že kar nekaj časa, naj se to le nadaljuje. Vsaka tekma je pomembna in verjamem, da bomo samozavestno šli v tekmo z Domžalami," pravi Matic Maruško, ki pričakuje novo težko tekmo: "Vsaka tekma z Domžalami je zelo težka. Iz prejšnjih tekem skušamo pobrati čim več dobrih stvari in se dobro pripraviti na tokratno srečanje."

Z Domžalami smo se letos v prvenstvu pomerili že dvakrat. Prvo srečanje v gosteh se je končalo z remijem 0:0, doma smo slavili s 3:0. Toda pokal je specifično tekmovanje. "Prvenstvo in pokal sta popolnoma različni tekmovanji. V prvenstvu imaš na razpolago 36 tekem, v pokalu pa sedaj zgolj dve. Hitro lahko izpadeš iz tekmovanja. Specifika tekmovanja so presenečenja in nepredvidljivost. Vemo, da so Domžale ekipe, ki zna in želi igrati ter ima individualno kvaliteto, zato bomo za napredovanje morali biti zelo tekmovalni v obeh tekmah," meni trener črno-belih.

Stanje s poškodbami in boleznimi je precej boljše kot pred nekaj dnevi. "Definitivno se je stanje izboljšalo. Ekipa se je v prejšnjem tednu izobilikovala šele v četrtek oziroma v petek, tako da smo bili malo v minusu glede priprave. A priložnost so dobili drugi, dobili smo uvid v stanje ter poiskušali malo drugačne stvari kot prej. Zdravstveno stanje v ekipi je zelo pozitivno in trenutno smo, če ne bo kakšnega presenečenja do četrtka, v popolni postavi," še pravi trener Mure.

Srečanje v Domžalah bo na sporedu jutri ob 17. uri, povratna tekma bo v sredo na Fazaneriji.

Prva liga Telemach 2021/2022
Poz. Klub T Z N P Točke
1 Koper 3 2 1 0 7
2 Maribor 2 2 0 0 6
3 Kalcer Radomlje 3 1 2 0 5
4 CB24 Tabor Sežana 2 1 0 1 3
5 Bravo 3 0 3 0 3
6 Celje 3 1 0 2 3
7 Aluminij 3 0 2 1 2
8 Olimpija Ljubljana 1 0 1 0 1
9 Mura 3 0 1 2 1
10 Domžale 1 0 0 1 0
Naslednja tekma
aluminij_80px.png
ns_MURA_80px.png
Prva liga Telemach 2021/2022

Športni park NK Aluminij

nedelja, 8. avgust 2021 20.15

GENERALNI SPONZOR

ZLATI SPONZORJI

 

 

 

  Pivovarna Union

  

Za pravilno delovanje spletne strani uprabljamo piškotke. Z nadaljnjim ogledom spletne strani se strinjate z njihovo uporabo.
Politika zasebnosti